Afbeelding
Foto: Erik Driessen

TIP Genemuiden is op zoek naar stadsgidsen

Algemeen

GENEMUIDEN - TIP is op zoek naar mensen die het verhaal van Genemuiden willen vertellen. “Genemuiden intrigeert en fascineert.  Veel bezoekers en inwoners willen graag meer weten over ons bijzondere stadje”, aldus TIP. 

Diverse mensen schrijven zich daarom steeds vaker in om mee te doen met een stadswandeling. “En tijdens stadswandelingen wordt het verhaal van Genemuiden verteld. Nog een paar jaar en dan is Genemuiden 750 jaar oud. En om de verhalen over Genemuiden door te kunnen geven, wat zeer belangrijk is, zijn we nieuwe vrijwilligers/stadsgidsen nodig.”
Daarom is TIP op zoek naar mensen die dat willen doen. “Heb je interesse in de geschiedenis van Genemuiden en vertel je graag over onze mooie stad? Dan vragen we je om je aan te melden als vrijwilliger bij het stadsgidsengroepje en mensen rond te leiden in Genemuiden om zo de geschiedenis van Genemuiden levendig te houden en door te geven.”
TIP Genemuiden hoopt dat deze oproep een aantal nieuwe gidsen zal opleveren, zodat meer groepen de mogelijkheid krijgen om de historie van Genemuiden te ontdekken. “We krijgen regelmatig de vraag van bootjesmensen en andere bezoekers om mee te doen met een stadswandeling.”

Ook inwoners vinden deze activiteit interessant. “Je ziet de ontwikkeling dat bij familiefeestjes en jubilea men een beroep doet op TIP voor een interessante stadswandeling. Help ze mee om de geheimen van Genemuiden te ontdekken. Help ze mee te speuren naar de sporen van het Genemuider verleden”, aldus TIP.

Mensen die graag stadsgids willen worden, kunnen zich aanmelden bij Arend Booi, 06-45121010 of Klasien Hoekman, 06-22037035.

Enrico Kolk