Rectificatie

Op de pagina met foto's van dodenherdenking in de krant van vorige week is iets misgegaan. Bij de foto's van Jan van Kleef is de naam Gerrit Slurink geplaatst en bij de foto's van Gerrit Slurink is de naam Jan van Kleef geplaatst. Dat had dus andersom moeten zijn.

Psalmzangavond met bovenstem in Grote kerk 

HASSELT - In de Grote of Stephanuskerk van Hasselt aan de Markt 10 wordt zaterdag 20 mei om 19.30 uur een Psalmzangavond met bovenstem gehouden.

Medewerking verleent de bovenstemgroep uit Waddinxveen en Wouterswoude. De leiding van de avond is in handen van ds. D.W. Tuinier. Organist is Bart Kruithof. De collecte is ten bate van Vluchtelingen Oekraïne. De toegang is vrij, de kerk gaat open om 19.00 uur.

Er wordt een cd van de avond opgenomen, die ook besteld kan worden.

Avondvierdaagse Genemuiden zoekt verkeersregelaars

GENEMUIDEN - De organisatie van de avondvierdaagse in Genemuiden is op zoek naar verkeersregelaars. 

Zij kunnen één of meerdere avonden helpen om het wandelevenement veilig te laten verlopen. Het evenement wordt gehouden van maandag 5 tot en met donderdag 8 juni. Belangstellenden kunnen een mail sturen naar tiny.hendriks@ziggo.nl..

Eind september meer duidelijk over windmolens Mastenbroek

(door Enrico Kolk)

MASTENBROEK - Mogen er windmolens geplaatst worden in polder Mastenbroek? Vooralsnog is het antwoord op die vraag 'nee'. De provincie is, in opdracht van Provinciale Staten, een onderzoek gestart naar de mogelijkheden. In september worden daarvan de uitkomsten verwacht.

De provincie omschrijft Mastenbroek, onderdeel van Nationaal Landschap IJsseldelta, als 'een gebied waar veel wensen en ambities samenkomen'. Zo wil Ondernemerskring Genemuiden (OKG) er windmolens neerzetten om de industrie van energie te voorzien. In het onderzoek zoekt de provincie 'verbinding met andere processen die van belang zijn bij de toekomst van het gebied'. Daarbij wordt ook het initiatief van OKG genoemd. "We nemen de wensen en ambities van verschillende partijen uit het gebied mee in het uiteindelijke advies", kondigen Gedeputeerde Staten aan. 

De betrokken gemeenten, Zwolle, Kampen en Zwartewaterland, worden door de provincie op de hoogte gehouden van het traject. De status van het Nationaal Landschap IJsseldelta, en daarmee de polder Mastenbroek, is dat het wordt uitgesloten van windenergie, met uitzondering van de aangewezen zoekgebieden.

Of die worden aangewezen, moet dus na de zomer blijken. Medio augustus wil de provincie mogelijke zoekgebieden vastleggen.