Hasselter acrogymtrio niet naar NK

HASSELT – Het acrogymtrio Lisanne van der Steege, Chantal Harink en Jeslin van den Belt van SV Hasselt redde het zaterdag niet in de halve finale van het NK Acrogym.

Het D-senioren trio leverde een strakke oefening af die werd beloond met 21.610. Dat was niet voldoende voor een plek in de finale, maar wel reden genoeg voor trots. De dames werden in Zwolle aangemoedigd door veel clubgenoten. Die maakten ook een spandoek voor het trio.

Opnieuw zege voor Hendrikus Rook

GENEMUIDEN – Ook afgelopen week won Hendrikus Rook de Klasse A bij de sjoelvereniging in Genemuiden. Hij pakte weer meer punten dan Geke Beens en Hilly Beens.

Willem Speksnijder pakte de zege in Klasse B voor Betsie Mol en Henk Oostenbrink. Klasse C was een prooi voor Diana Krause. Ze bleef Sonja Post en Ge Oostenbrink voor. Femmy Pleijzier won Klasse D voor Hetty van Keulen. Gea Kolk won Klasse E en Femmie Beens F.

Agterhuis terug naar DESZ

ZWARTSLUIS – Renee Agterhuis keert terug naar DESZ. De voormalige doelman van het eerste elftal is volgend seizoen keeperstrainer bij de eerste selectie.

Agterhuis stond vier seizoenen onder de lat in Zwartsluis. Daarna vertrok hij naar Kampen. “Wij zijn er van overtuigd dat hij een positieve bijdrage kan leveren in de verdere ontwikkeling van de keepers bij de selectie en een mooie aanvulling is op de trainersstaf voor het komende seizoen”, aldus de voetbalvereniging uit Zwartsluis.

Piet Breman wint bij De Snelvliegers

GENEMUIDEN – Piet Breman won met zijn duiven de vlucht van De Snelvliegers vanuit Quievrain. Dat betekende dat de duiven 295 kilometer moesten afleggen.

Breman bleef Klaas de Lange en de combinatie Tiem Schilder en René van der Sluis voor. Hierbij moet wel worden opgemerkt dat doffer Dave van Wilfred Boes afwezig was. Deze doffer was bij een eerdere vlucht bij een gezin in Amsterdam beland, waar hij volledig in het gezin was opgenomen om op krachten te komen. 

Voetbalprogramma komend weekeinde

ZWARTEWATERLAND – Sportclub Genemuiden strijdt in de competitie nog steeds om de tweede plek met AVV Swift. Volgende horde is Huizen. Genemuiden gaat zaterdag naar deze middenmoter uit Noord-Holland toe.

Olympia'28 komt niet in actie. De Hasselters zijn een weekeinde vrij en moeten hopen dat de concurrenten voor de veilige posities punten laten liggen. ASC'62 speelt bijvoorbeeld thuis tegen VHK, DVC Dedemsvaart gaat op bezoek bij Ommen en Lutten ontvangt het uitgebluste Dieze West. DESZ speelt al wekenlang louter voor de eer. Komende zaterdag gebeurt dat thuis tegen het Zwolse Be Quick'28.