Karlo Naberman was niet de enige DESZ'er die zaterdag kon juichen.
Karlo Naberman was niet de enige DESZ'er die zaterdag kon juichen. Foto: Henk Kuik

DESZ beleeft ondanks verliespartij een feestelijke en zonovergoten Super Saturday

(door Corne Schaart)

ZWARTSLUIS - Voorafgaand aan het voetbalseizoen 22/23 bekeek de supportsclub van voetbalvereniging DESZ op welke zaterdag naast het eerste team de meeste seniorenteams thuis spelen. Die dag krijgt de naam DESZ Super Saturday. De 13e mei was het zover. Met een zanger en een grootse verloting probeert de supportsclub naast het organiseren van een gezellige middag wat geld in kas te krijgen.  

Het was fantastisch weer, de kantine zat vol en de verloting was een groot succes. Op sportief vlak werd de dag vooral voor de jeugd onder 19 jaar een succes. Zij werden kampioen. De DESZ-dames moeten nog even wachten. Hoe werd de DESZ Super Saturday door diverse partijen beleefd? DESZ 1 trainer Jarrisch Keizer na de met 1-6 verloren wedstrijd tegen IJVV. “Qua weer was het zeker een Super Saturday. Qua uitslag en tegendoelpunten zeker niet. Binnen 8 minuten moeten we met 2-0 voor staan. Dat gebeurt niet. Karlo Naberman scoort fraai uit een vrije trap de 1-1. Maar wij krijgen zes knullige doelpunten tegen. Of ik spijt heb van mijn tussentijds instappen hier. Noteer maar: zeker niet. Ik heb hier eerder drie jaar met heel veel plezier gewerkt. Nu is het onrustig. De club is meer dan alleen het eerste elftal. Daar zijn wij ook druk mee.  Ik help mee om naar het volgende seizoen te kijken. Communicatie, onderlinge verbinding en wat organisatorische zaken. Dan is het verder aan DESZ hoe ze daarmee omgaan.” 

Kampioenskoers

DESZ-dames speelster Miranda van Es: “Voor ons koploper is het wel een Super Saturday. Tegen Rouveen stonden we twee keer achter. We winnen toch met 4-2. Doelpuntenmakers zijn Carolien Mooiweer, twee keer Demi Vos en Hanna Hulst. Daarmee blijven we op kampioenskoers.” 

DESZ JO-19 trainer Fred Hoen: “Ik hoor zojuist dat wij kampioen zijn geworden. Onze concurrent Hoogeveen heeft verloren van SVBO. Met 6-5. Toen we de tussenstand doorkregen stonden ze nog met 0-4 voor. Ik kan het niet geloven. Gerjan Spit heeft inmiddels die uitslag bevestigd gekregen. Wij zijn kampioen. We kunnen niet meer ingehaald worden.  We speelden zelf om 12.15 tegen DZOH onder 19-2. Wij wonnen met 6-0. En dat is natuurlijk een prima resultaat."

Huldiging

Robin Marsman scoorde twee keer voor de DESZ-jeugd, net als Tijmen de Vries. Chris Schoonewelle en William Akkerman scoorden het vijfde en zesde doelpunt. Lex Feenstra wist een strafschop niet in een doelpunt om te zetten. "Voor mij en mijn DESZ JO-19 spelers is het zeker een Super Saturday. Ik ben zo blij dat het niet aankomt op die wedstrijd na de nacht van Zwartsluis. Die wedstrijden winnen wij nooit als DESZ. Echt super en de huldiging, die doen we volgende week; inderdaad na de Nacht....”.  

DESZ-supportersclub bestuursleden Jan Elfring en Dennie Mooiweer kijken uiteindelijk tevreden terug op de dag: “Wat de verloting heeft opgebracht weten we niet, maar we hebben extra lotenboekjes bij moeten kopen. Verder het is vooral supergezellig. Belangrijk. En de resultaten? De dames nog in de race voor het kampioenschap. De onder 19 is kampioen geworden. Wat ons betreft in vele opzichten een echte super Saturday.”