Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Vitters Shipyard wint prijs met zeiljacht Alea

Algemeen

ZWARTSLUIS - Vitters Shipyard won afgelopen weekend de World Superyacht Awards, ook wel de Oscars van de superjachtbouw genoemd. Vitters Shipyard heeft de prijs ‘beste zeiljacht van het jaar’ gewonnen, met het vorig jaar zomer opgeleverde jacht Alea.

Alea is een 56 meter lang modern zeiljacht getekend door jachtarchitect Mani Frers. Het jacht biedt plaats aan tien gasten en acht bemanningsleden. 

De bouw van Alea, een aluminium jacht, startte in het voorjaar van 2020 en ondanks de pandemie heeft Vitters het jacht op tijd en volgens afspraak, in juli 2022 opgeleverd. “Alea is een jacht geheel naar het DNA van de werf, een jacht waar Vitters zeer trots op is”, laat het bedrijf weten. Het jacht is het op-een-na grootste door Vitters gebouwde schip. Op de wereldranglijst voor grootste jachten staat Alea, ook wel omschreven als ‘superjacht’ op nummer 636.

Op de jachtwerf in Zwartsluis wordt momenteel de laatste hand gelegd aan een 59 meter lange tweemaster, die komende zomer de werf zal verlaten. De aluminium werkzaamheden voor een 44 meter lang zeiljacht zijn bijna klaar, zodat de afbouw kan beginnen. De levering van dit jacht staat gepland voor volgend jaar zomer.
“En tot slot komt er in september een 69 meter lang casco binnen dat de komende twee jaar in Zwartsluis afgebouwd gaat worden”, meldt het bedrijf uit Zwartsluis in een persbericht.

Enrico Kolk