Afbeelding
Foto: Enrico Kolk

Leerlingen Rehobôthschool gaan de wereld over

Algemeen

(door Enrico Kolk)

GENEMUIDEN - Leerlingen van de Rehobôthschool zijn in de afgelopen tijd de wereld overgegaan. Vorige week dinsdag presenteerden ze hun bevindingen tijdens een drukbezochte projectavond.

Nee, om de wereld dichtbij te halen, hoefden de leerlingen niet in het vliegtuig te stappen. Met behulp van internet en boeken wisten ze veel ‘in huis’ te halen. Maar veel kwam ook aan op hun creativiteit - én dat heeft het publiek geweten.

De afgelopen weken stond voor de leerlingen van de basisschool in het teken van het project ‘Werelderfgoed’. De kinderen doken in die bijzondere wereld en deden zo kennis op over het onderwaterleven, pyramides en wat dies meer zij.

Groep 1 bleef dichtbij huis en verkende de molens van Kinderdijk, terwijl groep 2 de andere kant van de wereld ‘bezocht’. Die leerlingen doken in de wereld van de Great Barrier Reef, een koraalrif in Australië. Dat werd levensecht uitgebeeld in het klaslokaal, zodat de bezoekers een beeld kregen van het wereldwonder.

Groep 3 ging ‘op reis’ naar de Waddenzee en wat daarmee samenhangt en stelde de opgedane kennis tentoon in het omgebouwde klaslokaal. Bij groep 4 waanden bezoekers zich in Azië en liepen ze tegen de Chinese muur aan. Op steen stuitten ook de bezoekers in het lokaal van groep 5a, waar de pyramide van Gizeh nagebouwd was. Groep 5b bouwde weer een muur: de klaagmuur in Jeruzalem. Ouders en belangstellenden konden daar kennismaken met de stad Jeruzalem.

Groep 6 zocht het weer dichterbij huis en besteedde de projecttijd aan de Alpen, hun medeleerlingen uit groep 7 trokken er in de klas op uit naar de Galapagoseilanden. Het tropisch regenwoud was het domein van de combinatiegroepen 7/8.

Een van de spektakelstukken bleek gemaakt te zijn door groep 8. De bijna-brugklasleerlingen verdiepten zich in de vulkanen van Hawaï en wisten een heuse vulkaanuitbarsting na te bootsen in het klaslokaal.

Menig bezoeker wist dinsdag de weg naar de Rehobôthschool te vinden. Voor de meesten een korte reis om de wereld ‘over’ te gaan.

Enrico Kolk