Voetballers sluiten competitie af

ZWARTEWATERLAND - Sportclub Genemuiden sluit zaterdag de competitie af tegen DETO. De ploeg uit Vriezenveen komt naar Sportpark de Wetering.

Mogelijk kan Genemuiden nog tweede worden en daarmee een gunstiger loting voor de nacompetitie krijgen. Dan moet Swift verliezen bij AZSV en Genemuiden zelf winnen. Ook voor Olympia'28 is er nog volop belang. De Hasselters spelen om 14.30 uur bij Dieze West en moeten daar eigenlijk winnen. Anders is de kans groot dat een lange en zware nacompetitie wacht voor lijfsbehoud. 

DESZ sluit het avontuur in de tweede klasse af bij AGOVV in Apeldoorn. Die wedstrijd is louter om de eer.

Meiden Olympia winnen hoofdklasse

HASSELT- De meiden van Olympia ‘28 MO 17-1 zijn opnieuw kampioen in de hoofdklasse geworden. Onder leiding van Dunja de Bruin en Ger van de Berg hebben zij een mooi seizoen gespeeld met Patrick Bruins als keeperstrainer.

Ze hebben ook al eerder in het seizoen (paasweken)ook al een mooie derde plaats behaald in een internationaal toernooi in België. De volgende uitdaging wacht alweer; deelname aan het NK in juni.

Sjoeluitslagen Genemuiden

GENEMUIDEN – Hendrikus Rook won ook deze week weer de Klasse A van de sjoelvereniging in Genemuiden. Een klasse lager was Henk Oostenbrink de beste voor Willem Speksnijder en Jansje Kornet.

Diana Krause troefde in Klasse C Ge Oostenbrink en Lummie Lindeboom af. Hetty van Keulen won in D voor Betsie Halfwerk. Klasse E ging naar Gea Kolk en Jannie Venema won in F. 

Breman wint eerste midfondvlucht

GENEMUIDEN – Piet Breman won ook de eerste midfondvlucht van De Snelvliegers. De duiven moesten vanuit Morlincourt vierhonderd kilometer afleggen.

Ze kregen het niet makkelijk met de wind tegen, wat meteen te zien was in de snelheden. Piet Breman klokt zijn eerste twee duiven (68 km per uur) binnen 21 seconden van elkaar en pakt hiermee de eerste en de tweede plaats. De derde plaats was voor de combinatie Tiem Schilder en René van der Sluis.

Naberman en Van der Horst rijden Veenendaal uit

VEENENDAAL - Dennis van der Horst eindigde tijdens de semi-klassieker Veenendaal-Veenendaal in de eerste groep. Hij kon zich niet mengen in de massasprint en eindigde als 46e.

Ook Tim Naberman reed de koers in Midden-Nederland uit. Hij kwam op drie minuten achterstand als 105e binnen. Een dag later reed de Genemuidenaar de Duitse wedstrijd Rund um Koln. Daarin kwam hij niet tot een eindklassering. Wanneer Pascal Eenkhoorn weer in actie komt, is nog niet duidelijk.