Mika Esteie kiest op gevoel voor Zwols avontuur

ZWARTSLUIS – Mika Esteie speelt volgend seizoen bij Be Quick’28. Uitgerekend tegen zijn nieuwe club maakte hij zaterdag na lang blessureleed zijn rentree voor DESZ. En als invaller redde hij ook nog de eer tegen de Zwollenaren (1-6). Ondanks de opnieuw pijnlijke nederlaag maakte het doelpunt emoties los bij de pijlsnelle aanvaller.

Esteie heeft niet lang nodig om te laten zien wat DESZ dit seizoen heeft gemist. Balletje aannemen, naar binnen kappen en in de verste hoek binnen prikken. Esteie sprint daarna naar zijn familie achter de goal. “Mijn opa is terminaal ziek. Daar was dat voor…”, zegt de aanvaller.

Hij raakte in de eerste wedstrijd van het seizoen geblesseerd, keerde daarna even terug om de rest van het seizoen te moeten toekijken. Nu is hij weer zover dat hij twintig minuten kan meedoen. De stand is dan al 0-6. Het is meteen een van zijn laatste doelpunten voor DESZ. Volgend seizoen speelt hij bij Be Quick’28. “Wel bijzonder inderdaad dat ik scoor tegen de jongens met wie ik volgend seizoen voetbal. Vandaag heb ik wel gezien dat hun spel mij heel goed ligt. Be Quick’28 speelt verzorgd voetbal. Laat mij daar maar aan de linkerkant lopen en acties maken…” Zijn afscheid bij DESZ noemt hij een ‘gevoelskwestie'. "Bij DESZ was dit seizoen veel miscommunicatie. Eigenlijk was het een chaos. En dan komt er een trainer waarbij ik eerder weinig aan spelen toe kwam, terwijl ik Be Quick'28 een trainer tref waar ik juist heel veel vertrouwen in heb”, zegt Esteie over de overstap. Bij de Zwollenaren staat volgend seizoen namelijk Kelvin Bonhof voor de groep, de trainer die eerder dit jaar zijn eerste seizoen bij DESZ niet mocht afmaken.

Esteie sluit overigens pas in januari aan bij Be Quick. In augustus vertrekt hij voor een half jaar naar Litouwen. Hij gaat als militair mee op een Navo-missie. "Dat is een heel ander soort uitdaging inderdaad…”, glimlacht hij, voordat het afscheid van DESZ begint. Ook Frank Kuurman en Robert Redder vertrekken, zoals al eerder duidelijk was. Bovendien kiezen Ronny Bakker en Jarno Nieborg voor een lager elftal van DESZ.

Over mogelijke nieuwe aanwinsten is nog niets bekend. Witte rook voor een opvolger van voorzitter Vinke stijgt ook bepaald nog niet op. En dus heeft het bestuur en de technische commissie de komende weken veel werk te verrichten. DESZ besluit het rampseizoen in de tweede klasse zaterdag met een uitwedstrijd bij AGOVV.