Met de bevindingen van de omwonenden trok deze krant naar zowel Heutink als de gemeente met een serie vragen. Ook over de Tagweg zelf.

Vorig jaar in juni zijn de plannen gepresenteerd voor de ombouw van de Tagweg naar een normale straat. Daarvoor zou de gemeente eigenaar moeten worden van de weg. Het is niet bekend wat op dit moment de status van die plannen is. De bedoeling was om nog in 2022 te starten met het herinrichten van de weg, maar ook dat is niet gebeurd.

De omleidingsroute gaat over wegen die wél van de gemeente zijn. Daar wordt, zoals gebruikelijk in Genemuiden, volop aan beide kanten van de weg en vooral ook op de weg en op fietspaden geparkeerd. Dat leidt tot gevaarlijke situaties. 

Zo staan er op het Hoofdspoor, dat nu erg druk is vanwege al het verkeer dat erlangs gaat, auto's pontificaal op de fietssuggestiestrook geparkeerd. Daardoor moeten fietsers over de toch al drukke weg fietsen én kunnen auto's elkaar niet passeren. Handhavers laten aan melders van overlast echter weten dat dit 'gewoon mag'.

Onduidelijk is hoe het contact tussen de gemeente en Heutink momenteel verloopt, hoe de gemeente tegenover de omleiding staat en wat de rol van de gemeente hierin is. 

Op de verschillende vragen van deze krant werd echter niet gereageerd. Niet door Heutink, niet door de gemeente. Een week eerder vroeg deze krant al aan Heutink hoe het bedrijf de veiligheid van weggebruikers gaat waarborgen. Ook daarop is geen antwoord gekomen.

De buurtbewoners zijn er in ieder geval klaar mee. "Er moet een oplossing komen", zegt Huisbrink. "Ik vind het een ramp." 

De situatie mag niet zo voortduren, vindt ook Buitink in zijn brief aan de gemeente. “Ik roep u ook op: neem dit serieus en onderneem actie. Neem verantwoordelijkheid voor de veiligheid van uw inwoners.”