Afbeelding
Foto: Bas Wilberink

Nacht van Gebed weer in het Hervormd Centrum

Algemeen

GENEMUIDEN – De traditionele Nacht van Gebed vindt komende vrijdag plaats in het Hervormd Centrum. “Tijdens deze Nacht van Gebed luisteren en kijken we naar verhalen van broeders en zusters in landen waar men vervolgd wordt om hun geloof in de Heer Jezus Christus. We bidden voor en met hen”, aldus de organisatie.

De nacht is verdeeld in vier blokken. Het eerste blok vindt plaats van 20.30 tot 22.00 uur, gevolgd door een kwartier pauze. Blok twee is van 22.15 tot 23.00 uur en het derde blok van 23.00 tot 0.00 uur. Daarna is er weer een kwartier pauze en het laatste blok is van 0.15 tot 1.30 uur.
Elk blok wordt afgesloten met een lied. “In de pauzes kunt u elkaar ontmoeten en is er soep, brood, koffie en thee”, kondigt de organisatie aan.

“’Bid voor ons’. Dit is vaak wat vervolgde christenen vragen wanneer ze door een christen uit een vrij land worden opgezocht. De Nacht van Gebed is één nacht waarin christenen in Nederland en België letterlijk hun ogen sluiten voor christenvervolging. Om voor hen te bidden die lijden en verdrukt worden vanwege hun geloof in Jezus Christus”, blijkt uit de Facebookpagina van de werkgroep.

“De vervolgde kerk heeft uw gebed hard nodig. Want er zitten ontelbare christenen gevangen in werkkampen in Noord-Korea en Oezbekistan. In Somalië en Pakistan worden christenen doodgeschoten omdat ze de Heere Jezus volgen. En in het Midden-Oosten worden christenen soms dagelijks bedreigd. Zo zijn er nog veel meer voorbeelden uit landen over de hele wereld.”
Tijdens de Nacht van Gebed bidden christenen in Nederland voor hen die lijden onder de druk van de overheid, familie of sociale omgeving. Op honderden plekken in het land en daarbuiten staan christenen stil bij het lijden én het geloof van hun broers en zussen in landen als Afghanistan, Noord-Korea, Iran, Syrië en Vietnam.

“Vorm een biddende eenheid voor onze vervolgde broers en zussen: doe mee met de Nacht van Gebed”, roept Open Doors, de landelijke organisator op.

Op de website van Open Doors (www.opendoors.nl/over-open-doors/evenementen/nacht/) is te vinden op welke plekken nog meer gebeden wordt tijdens de Nacht van Gebed. 

Enrico Kolk