Afbeelding
Foto: Bron: http://www.orgelsite.nl

Psalmzangavond met bovenstem in Hasselt

Algemeen

HASSELT – Psalmzangers kunnen op zaterdagavond 24 juni terecht  in de Grote kerk. Daar wordt dan een niet-ritmische psalmzangavond met Genemuider bovenstem gehouden. Organist René van Wendel uit Grafhorst begeleidt de samenzang op het Rudolph Knolorgel. De toegang is gratis; wel is er collecte voor Stichting Stéphanos.

De laatste psalmzangavond die Van Wendel in Hasselt organiseerde, was in oktober 2022. Van Wendel: “Het was een prachtige avond, met een mooie opkomst. We hebben toen ook de cd ‘Hij die op Gods bescherming wacht’ opgenomen.” 

Deze cd is momenteel nog te koop via www.renevanwendel.nl, net als de cd ‘Gij volken hoort’ die in 2019 tijdens een psalmzangavond in de Grote kerk werd opgenomen. Van de aankomende psalmzangavond worden opnames gemaakt voor FamilyStream.

Het thema van de aankomende psalmzangavond is ‘De HEER is ons tot hulp op ons gebed’. De algehele leiding ligt in de handen van ds. G. Beens, oorspronkelijk afkomstig uit Genemuiden. De toegang is gratis. Er wordt gecollecteerd voor stichting Stéphanos, die zich voornamelijk inzet voor weeskinderen en de verspreiding van Bijbels in Malawi. 

Het thema is ‘De HEER is ons tot hulp op ons gebed’

Om 19.00 uur gaan de deuren van de kerk open voor het publiek, de zangavond begint om 19.30 uur.

Enrico Kolk