Veel nieuwe gezichten in selectie DESZ, Stef Raben terug bij het eerste

ZWARTSLUIS – DESZ is druk bezig met het samenstellen van de eerste selectie voor komend seizoen. Ondertussen bestaat de voorlopige A-selectie uit 21 spelers. Daarnaast zijn er nog gesprekken met mogelijke nieuwkomers die een directe versterking zouden kunnen vormen. Dat meldt de club op de eigen site. 

De staf en de seniorencommissie heeft de afgelopen weken veel gesprekken gevoerd met spelers uit de eerste vier elftallen en de JO19-1. Daarna zijn een voorlopige A- en B-selectie samengesteld. Daarin kunnen tijdens of na de voorbereiding nog wisselingen plaatsvinden. Een aantal spelers uit de B-groep heeft daarbij de ambitie om in de voorbereiding aan te sluiten bij het eerste. 

Een opvallende naam in de A-selectie is Stef Raben, die eerder ook jarenlang in het eerste speelde. Genemuidenaar Jannick de Lange blijft ook komend seizoen onder de lat staan, terwijl oudgedienden als Van der Heide, Danny Moorman, Robbert Elken en Karlo Naberman blijven. Etienne Moorman keert na een langdurige blessure ook terug.

Verder maken Matz Hekman, Quinten Westhuis, Bas Klaver, Janiek Overmars en Hans de Boer onderdeel uit van de A-selectie. Vanuit de jeugd komen Leon van der Linde, Sven Eilander en Jona Marsman over naar het keurkorps waar straks Pim Kaagman weer als trainer voor de groep staat.