Cotap wint bedrijfstennistoernooi

GENEMUIDEN - 't Eerste Wittien heeft een succesvol bedrijfstennistoernooi achter de rug. Met zestien teams deden een record aantal deelnemers mee aan het evenement. 

"En die waren heel enthousiast. We hebben er al zes nieuwe leden aan overgehouden", vertelt Christian Hoekstra. Het toernooi zorgde vier avonden lang voor een gezellige drukte op de accommodatie, waarbij alleen de mietsen voor wat hinder zorgden.

In de prestatiepoule bleken de tennissers van Cotap de beste. Heutink en Heij won de recreatiepoule. Het toernooi werd vrijdag afgesloten met een broodje curryworst. Hoofdsponsor van het toernooi was Matador.

Teletekst-positie voor duiven Beens

GENEMUIDEN – De duiven Albert van Riesen waren als eerste terug tijdens een vitessevlucht van de Snelvliegers. Ze moesten vanuit Niergnies 337 kilometer afleggen. Van Riesen bemande het complete podium.

Ook hielden De Snelvliegers een dagfondvlucht vanuit Gien. Dat is 599 kilometer verwijderd van Genemuiden. De duiven van Gerrit Jan Beens pakten hierbij alle podiumplaatsen. De eerste duif haalde bovendien NOS-Teletekst. Hij behaalde de zevende plaats in een veld met 5235 duiven van de gehele afdeling.

Westerveen vertrekt naar SVM

ZWARTSLUIS - DESZ ziet nog een speler van de eerste selectie vertrekken. Thom Westerveen heeft deze week bekendgemaakt dat hij volgend seizoen bij SVM in Marknesse gaat spelen.

De aanvaller kwam dit jaar over van d'Olde Veste. Ondanks een groot aantal wedstrijden in het eerste team, kon hij zich  bij DESZ niet echt onderscheiden.

Eenkhoorn koerst in Zwitserland

GENEMUIDEN – Pascal Eenkhoorn staat vrijdag aan de start van de Grosser Preis des Kantons Aargou. Dat is een Zwitserse semi-klassieker. Vermoedelijk is dit de opmaat naar de Ronde van Zwitserland die twee dagen later begint.

Tim Naberman en Dennis van der Horst kwamen afgelopen weekeinde in actie. Naberman reed zondag de Brussel Cycling Classic niet uit. Een dag eerder was hij 97e in de Heistse Pijl. Van der Horst eindigde daar vier plaatsen voor de profrenner uit Genemuiden.

DESZ sluit af met Familiedag

ZWARTSLUIS – DESZ sluit op zaterdag 24 juni het seizoen af met de traditionele familiedag. ’s Ochtends staat er een gezamenlijk ontbijt en een spellencircuit op het programma.

Rond de middag is de prijsuitreiking. Dat gebeurt onder het genot van een broodje hamburger of worst van de bakplaat. Leden kunnen zich nog tot komende zondag aanmelden voor de dag.