Genemuiden blij na winst op Excelsior 31
Genemuiden blij na winst op Excelsior 31 Foto: Helmich Lubberts

Winnen van Capelle en Genemuiden zit in de derde divisie

GENEMUIDEN – Sportclub Genemuiden kan zich komende zaterdag in Capelle plaatsen voor een seizoen in de derde divisie. Daar volgt het slotstuk van een tweeluik tussen Capelle en Genemuiden. De eerste wedstrijd was gisteravond in Genemuiden, nadat deze editie van De Stadskoerier naar de drukker ging.

Sportclub plaatste zich zaterdag via Excelsior’31 uit Rijssen voor de finale van de nacompetitie. De basis werd in de thuiswedstrijd gelegd waarin Genemuiden met 2-0 won. Die voorsprong kwam in Rijssen eigenlijk niet meer in gevaar. Het werd 1-1.

Dinsdagavond speelde een getergd Genemuiden prima. Het had in de 28e minuut op voorsprong moeten komen. Rens van Benthems strafschop werd echter gestopt door de Excelsior’31 goalie. De daaruit volgende inworp van Bart Jan Brouwer werd door Jens Jurn Streutker wel binnengekopt. Voordat Excelsior’31 van de schrik bekomen was lag ook het tweede doelpunt in het mandje. Een schot van Sijmon Eenkhoorn werd nog gestopt maar de attente Yoran Popovic liet de goalie daarna kansloos.

Dat Excelsior’31 niet met een 3-0 nederlaag de bus in stapte was te danken aan Osama Ben Kaddour. De Genemuidiger, volgend jaar spelend voor tegenstander Excelsior’31, kreeg een grote kans maar zag zijn inzet langs de verkeerde kant van de paal naast het doel rollen.

In Rijssen kwam Excelsior’31 niet verder dan 1-1. Het kwam na 20 minuten nog wel op 1-0 nadat Vincent Schmidt de bal vanaf 20 meter schitterend achter doelman Streutker schoot. Yoran Popovic schoot echter in de 76e minuut alle Rijssense hoop aan flarden.

Na afloop koos Bart Jan Brouwer de schaduwzijde van de tribune op. “Ik ben blij dat ik even kan zitten. Donderdag was ik nog ziek. Het kwam er aan alle gaten uit. Buikgriep of iets verkeerds gegeten. Donderdag thuis, niet getraind, vrijdag thuis. Allerlei pillen gegeten om weer fit te worden. Maar het was echt warm. Man, dit is echt een aanslag op je lichaam", steunt de verdediger.

Hij kon desondanks goed meekomen in de wedstrijd. "De eerste dertig minuten waren niet geweldig, maar daarna werd het gelukkig beter. We sloten de eerste helft af met twee kleine kansjes. De tweede helft moest Excelsior nog meer komen. Er kwamen meer ruimtes voor ons. Dan die geweldige bal van Boutzamar die uitstekend binnen wordt geschoten door Yoran Popovic. Na die 1-1 wisten wij het wel. Ons gevoel was dat Excelsior er nooit geen twee meer zouden gaan maken. Maar toch, je moet je kop er wel bij houden. Dan zijn die 10 tot 15 laatste minuten de zwaarste van de wedstrijd. Ik denk dat zo'n wedstrijd op de tribune spannender is dan op het veld trouwens. Je bent continue bezig. Met je tegenstander. Met het coachen van iedereen. Excelsior'33 is een goed voetballende ploeg. Ze kunnen er zo tussendoor komen maar wij hielden het klein en compact. We wisten dat zij het daar lastig mee hebben. Dat is gebleken. Nu bijtanken voor de finale.”