Afbeelding
Foto: Martien Wursten

Dramatisch kwartier doet Olympia'28 de das om

(door Erik Driessen)

HASSELT – Bizarre beelden op Sportpark ’t Hoensbroeck: terwijl het terras uitgelaten meedeint met de Hollandse hits van een volkszanger, treuren spelers en staf van Olympia’28 om de degradatie naar de vierde klasse.

De zanger is ingehuurd door het Holland Verzekerd voetbaltoernooi voor lagere elftallen. Olympia’28 maakt anderhalf uur eerder de indruk dat ze ook willen deelnemen aan dat evenement. Jeffrey van de Belt mist direct in de eerste minuut een grote kans, waarna WZC een minuut later wel de 0-1 maakt. Na nog een grote kans voor Thijmen van de Berg gaat het helemaal mis met de groene brigade uit Hasselt.

De klassieke ‘collectieve offday’ is nog een understatement. Alle duels gaan verloren, domme overtredingen volgen elkaar in rap tempo en de toch bepaald niet briljante Wapenvelders spelen kans op kans bij elkaar. Na amper een kwartier spelen is het 0-4. “We zijn in ieder geval vierdeklasse waardig…”, klinkt het wrang naast de lijn. “Volgend seizoen weer naar ’s-Heerenbroek…oh nee, die zijn gepromoveerd."

Na het dramatische kwartiertje probeert Olympia’28 zich te herpakken. En dan blijkt WZC bepaald geen wonderploeg. Reuvekamp schiet vlak voor rust de 1-4 binnen en brengt daarmee wat hoop terug. Zeker als de aanvoerder niet lang na de thee ook de 2-4 maakt. Als Thijmen van de Berg even later ook nog de paal raakt, lijkt ineens alles weer mogelijk. Maar het is meteen het laatste wapenfeit van Olympia’28. In het laatste half uur komen de Hasselters nooit meer dicht in de buurt van de aansluitingstreffer.

WZC doet na de sterke opening niets anders meer dan ballen wegtrappen. Gelijk dat ze hebben. Vlak voor het laatste fluitsignaal maken de Wapenvelders aan alle onzekerheid een einde. Al doet eigenlijk keeper Dorland dat. Hij deelt in de malaise van zijn ploeg en verspeelt de bal op buitengewoon onhandige wijze aan de WZC-spits. Die heeft dit jaar vermoedelijk geen mooier cadeau gekregen. Het is 2-5.

Pijnlijker had Olympia'28 bijna niet kunnen degraderen.