Psalmzangavond

BERGHUIZEN - De Genemuider bovenstem klinkt op zaterdagavond 10 juni in de Gereformeerde kerk van Berghuizen. Daar wordt een psalmzangavond met bovenstem gehouden worden. 

Het Matthias Amoor-orgel, uit 1743, wordt bespeeld door Dirk Mulder uit Staphorst. Ds. H.J. van Marle, ook uit Staphorst, houdt een meditatie. De toegang is gratis, wel is er een collecte voor de vereniging 'Een Handreiking’. De avond begint om 19.30 en vanaf 19.00 uur is de kerk open.

Ballonvaart

GENEMUIDEN - Bij goed weer mogen prijswinnaars van Genemuiden Kamerbreed volgende week woensdagavond in een luchtballon stappen. Dat zou eigenlijk al gebeuren als afsluiting van dat evenement, maar lukte niet door omstandigheden.

De ballonvaart met enkele winnaars, medewerkers, sponsors en een afvaardiging van het college van B&W is bedacht en aangeboden door Van der Sluis technische bedrijven. De ballon gaat over Genemuiden, wordt duidelijk in een persbericht van SCEG.

"Dus kijk woensdag 14 juni eens omhoog en zie je je buurman- vrouw overvaren, de ballon zal herkenbaar zijn aan het Van der Sluis logo. De reservedatum, wanneer de weersomstandigheden deze avond niet toelaten, wordt donderdagavond 29 juni", schrijft SCEG in het persbericht. "Wij wensen de ballonvaarders een behouden vaart."