Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Een toekomstgericht parkeerbeleid, zoals u het van ons mag verwachten

Er is een groot verschil tussen de landelijke en de gemeentelijke politiek. Waar men zich in Den Haag buigt over (inter)nationale onderwerpen, kunnen wij ons in de gemeente bezig houden met onderwerpen die zich veelal in onze gemeente voordoen, onderwerpen die onze inwoners direct raken. Dat is ook de reden dat je in gemeenten coalities ziet ontstaan die op landelijk niveau onmogelijk lijken. Gedreven door dezelfde waarden en normen hebben in onze gemeente twee christelijke partijen de verbinding gezocht met de sociaal democratische PvdA, om zich in een coalitie te verenigen. We zien dat dit goed gaat, onze waarden sluiten bij elkaar aan en vanuit onze eigen identiteit weten we ons te blijven focussen op de belangen van alle inwoners.
Links-rechts, gelovig, niet gelovig, de verschillen blijken in werkelijkheid niet zo groot te zijn. Als je maar wilt luisteren naar elkaar en open staat voor elkaars mening. Dat is ook de reden dat ik als burgerraadslid deel uit maak van de Partij van de Arbeid. Niet verbonden aan enig geloof, maar wel met dezelfde normen en waarden in het leven staand, waarbij ik moet erkennen dat het soms moeilijk is om mijn weg te blijven vinden in de huidige ik-maatschappij.

In de raadsvergadering van 2 februari zullen besluiten genomen gaan worden over parkeerbeleid, een veelomvattend onderwerp, waarover voor onze inwoners ingrijpende besluiten genomen moeten worden. Aan de orde komen onderwerpen als het realiseren van centrale parkeerterreinen aan de randen van de kernen, hoever daar naar toe lopen vinden wij aanvaardbaar voor de bewoners van deze kernen, wel of geen vergunningstelsel voor parkeren op plekken waar de parkeerdruk erg hoog is. 

PvdA vindt dat nieuw parkeerbeleid toekomstgericht moet zijn. Een genomen besluit is namelijk al snel achterhaald, de ontwikkelingen gaan immers zo snel! Wij vinden het belangrijk dat de stadskernen aantrekkelijk moeten blijven voor onze winkels en winkelend publiek. Dat houdt echter ook in dat de afstand van parkeerplaats naar winkel wel wat langer gaat worden. Uitbreiding van parkeerplekken in de kernen is namelijk ook begrensd. Wij gaan tevens te maken krijgen met vergrijzing van onze inwoners en zullen daar voor de toekomst al rekening mee moeten gaan houden. Dus meer wandel-en fietsmogelijkheden. Kortom, de PvdA zal hierin een duidelijk en toekomstgericht standpunt innemen en op komen voor de belangen van onze inwoners. Dat mag u van ons blijven verwachten!

Ron Bleumink
Burgerraadslid PvdA