Kamperzeedijk

(door Enrico Kolk) 

KAMPERZEEDIJK – Wanneer de Kamperzeedijk wordt afgesloten voor de volgende fase – het vernieuwen van het wegdek – is nog niet bekend. De provincie verwacht daar deze maand meer over te kunnen melden. “In februari komen wij met een update hierover wat betreft de planning”, laat een woordvoerder weten. 

Op dit moment is de provincie bezig met de ‘nadere technische uitwerking’. Dat gebeurt in samenwerking met gemeenten en het waterschap. De bedoeling daarvan is om de weg zowel veilig alsmede in te passen binnen de beschikbare ruimte. “Daarna zal ook afstemming met de bewoners, bedrijven en instellingen gaan plaatsvinden”, aldus de woordvoerder.

Lees verder in De Stadskoerier Extra

Dodehoekles

(door Enrico Kolk)

HASSELT – Met een plof valt Verkeersmaatje Victor om. Een maaimachine maait de verkeerspop om op het terrein van sporthal Anna van der Breggen wanneer de trekker een draai maakt. Gejuich stijgt op: groep 7 en 8 van de Toermalijn krijgen donderdagmorgen verkeersles.

De kinderen leren daar hoe ze moeten omgaan met grote landbouwvoertuigen in het verkeer. “Door in een veilige setting kennis te maken met landbouwvoertuigen en de gevaren hiervan, leren leerlingen van groep 7 en 8 hoe ze moeten reageren als ze een landbouwvoertuig tegenkomen”, legt het Zone.college uit, dat de lessen in opdracht van de gemeente organiseert met medewerking van plaatselijke loonwerkers.

"Ik laat jullie zien wat de dode hoek is”, zegt een van de loonwerkers, terwijl twee kinderen uit een groepje een trekker beklimmen. De andere kinderen mogen in de tussentijd rondom de trekker met ‘poeptank' lopen om te zien vanaf waar zij de kinderen in het landbouwvoertuig kunnen zien. De kinderen in de trekker zien vervolgens hun klasgenoten (niet).

Lees verder in De Stadskoerier Extra