Directeur kindcentrum Johannes Bogerman Marida de Leeuw (l) en directeur Evert Jan Kip van de Maarten Lutherschool en kindcentrum Johannes Calvijn.
Directeur kindcentrum Johannes Bogerman Marida de Leeuw (l) en directeur Evert Jan Kip van de Maarten Lutherschool en kindcentrum Johannes Calvijn. Foto: Enrico Kolk

Ooit de grootste, nu einde in zicht voor Maarten Lutherschool

(door Enrico Kolk)

GENEMUIDEN - Het was ooit de grootste van de drie Hervormde scholen: de Maarten Lutherschool. Maar aan het eind van dit schooljaar gaan de deuren definitief dicht. De school fuseert officieel met kindcentrum Johannes Bogerman, maar ouders hadden de keuze om hun kind(eren) aan te melden bij kindcentrum Johannes Bogerman of kindcentrum Johannes Calvijn.

En dat is eerder dan verwacht, knikt directeur Evert Jan Kip, die ook de leiding heeft over kindcentrum Johannes Calvijn. "In het huisvestingsplan, een paar jaar geleden, stond een zin dat de Maarten Lutherschool zou sluiten. En vanaf die tijd werd het aanmelden minder." Dat bevestigt Marida de Leeuw, directeur van kindcentrum Johannes Bogerman. "Als ouders dat horen, gaan ze rekenen en komen ze erachter dat hun kind niet tot groep 8 op die school kan zitten." En dus waren er in het afgelopen jaar nog maar drie aanmeldingen, wat de sluiting van de nu 121 jaar oude school dichterbij brengt.

Het teruglopen van de aanmeldingen zorgt er ook voor dat het aantal leerlingen onder de opheffingsnorm van 80 leerlingen komt. "We hebben er nu 72, dus dan zit je onder die norm", legt Kip uit. "Dan kun je wel doorgaan, maar na drie jaar stopt de bekostiging. Nu krijgen we, dankzij de fusie, ook een compensatie van de overheid."

Lees verder op pagina 3