Harmen en Elisabeth Sikkema in Sluziger trots

ZWARTSLUIS - In de Sluuspoort-serie Sluziger trots was enkele jaren geleden HEBO te gast. Sluuspoort blaast deze serie nieuw leven in op dinsdag 9 mei met Sluzigers Harmen en Elisabeth Sikkema-van Dijk van Fortop.

Zij komen vertellen over de fortop reis, met anekdotes, voorbeelden van successen en ervaringen. "Misschien ken je fortop aan de Grote Kranerweerd vooral door het karakteristieke pand met de gegolfde sheddaken. Onder die aparte daken is een specialist op het gebied van automation & energycontrol actief. Denk daarbij aan camera's, sensoren, verbindingstechnieken en machineveiligheid. Energy control gaat over het meten, monitoren en verbeteren van elektrische energie", schrijft Sluuspoort in de aankondiging. "Fortop vertegenwoordigt een aantal top merken/fabrikanten en daarnaast ontwikkelt het ook eigen producten waarvan het eigen softwarepakket DCEM, met als doel beter en sneller inzicht te krijgen in de gemeten energiekwaliteit. Problemen in het elektriciteitsnetwerk kunnen door fortop worden gemeten, opgelost en gemonitord. Het bedrijf werkt voor onder andere de grootste machinebouwers, elektrotechnisch installatiebureaus, ziekenhuizen, datacenters en vliegvelden over de hele wereld."
De avond begint om 19.30 uur, de entree bedraagt tien euro. Zie ook www.sluuspoort.nl.

De jubilerende Voetbaldagen van start

ZWARTSLUIS - Voor de tiende keer worden de Voetbaldagen bij DESZ georganiseerd. Bijna honderd jonge voetballers en –sters ontvingen maandagmorgen een mooi voetbaltenue.

Voor de middag wordt er voetbaltraining gegeven en na een lunch in de kantine worden de deelnemers ingedeeld in teams en wordt er fanatiek om de punten gestreden. Tussentijds krijgt iedereen limonade. De organisatie van de voetbaldagen is in handen van Lucienne Post, Lars Visser en Gerjan Kronenberg.