Veilig internetten

ZWARTEWATERLAND - Bibliotheek Zwartewaterland houdt in mei gratis workshops veilig online bankieren. De deelnemers leren fraude te voorkomen, zoals phishing.

De gratis toegankelijke workshop wordt vrijdag 12 mei gegeven in Bibliotheek Genemuiden aan het Havenplein 1 en op woensdag 24 mei in Bibliotheek Hasselt aan de Dr. H.A.W. van der Vechtlaan 34. 

De deelnemers aan de workshop leren hoe ze internetcriminelen te slim af zijn. Volgens cijfers van het CBS waren in 2019 met name identiteitsfraude, koop- en verkoopfraude en hacken veelvoorkomende cybercrime delicten. Ook skimming en phishing komen geregeld voor in Nederland. De workshop is bedoeld voor iedereen die zich hiertegen wil weren.
Het is niet altijd duidelijk of mensen te maken hebben met internetcriminelen. Zij kunnen zich voordoen als medewerker van een bank en om codes of persoonlijke informatie vragen. Tijdens de workshop wordt ingegaan op welke gegevens je in welke situatie kunt delen.

De workshop in Genemuiden begint om 18.45 uur en duurt tot 20.00 uur en de workshop in Hasselt is van 10.00 tot 11.15 uur. Er is een beperkt aantal plekken beschikbaar. Voor meer informatie en aanmelden: www.bibliotheekzwartewaterland.nl/agenda of neem contact met Bibliotheek Genemuiden, 038 - 385 53 71 of genemuiden@bibliotheekzwartewaterland.nl. Voor Hasselt, 038 - 477 17 16 of hasselt@bibliotheekzwartewaterland.nl