(vervolg van de voorpagina)

Ook irriteert het de bewoners van de wijk dat ze over de afsluiting en omleiding niet vooraf op de hoogte gesteld zijn. "Ze stappen nu wel erg makkelijk over de belangen van de bewoners heen”, merkt Bert-Jan van der Steeg op. "Het is slecht dat bewoners niet geïnformeerd worden.”

Zijn echtgenote Brenda valt hem bij. “Heutink heeft ons nog nooit ergens van op de hoogte gesteld. Ze gingen bij ons huis al eens niet verder met het straatwerk. Daarover hebben we toen contact opgenomen en we moesten het zelf oplossen, dat lijkt nergens op.”

Als oplossing ziet het echtpaar graag weer de brug terugkomen die er al eens lag aan het begin van de Tagweg, naar de Lus. Al was het alleen maar voor de hulpdiensten, vult Huisbrink aan. “Laat ze het leger maar opbellen, dan kunnen ze er een oefening van maken. Dan kunnen de hulpdiensten de wijk fatsoenlijk bereiken.”

Met de bevindingen van de omwonenden trok deze krant naar zowel Heutink als de gemeente met een serie vragen. Ook over de Tagweg zelf. Vorig jaar in juni zijn de plannen gepresenteerd voor de ombouw van de Tagweg naar een normale straat. Daarvoor zou de gemeente eigenaar moeten worden van de weg. Het is niet bekend wat op dit moment de status van die plannen is. De bedoeling was om nog in 2022 te starten met het herinrichten van de weg, maar ook dat is niet gebeurd.

Onduidelijk is hoe het contact tussen de gemeente en Heutink momenteel verloopt, hoe de gemeente tegenover de omleiding staat en wat de rol van de gemeente hierin is. Op de verschillende vragen van deze krant werd echter niet gereageerd. Niet door Heutink, niet door de gemeente. Een week eerder vroeg deze krant al aan Heutink hoe het bedrijf de veiligheid van weggebruikers gaat waarborgen. Ook daarop is geen antwoord gekomen.

De buurtbewoners zijn er in ieder geval klaar mee. "Er moet een oplossing komen", zegt Huisbrink. "Ik vind het een ramp." De situatie mag niet zo voortduren, vindt ook Buitink in zijn brief aan de gemeente. "Ik roep u ook op: neem dit serieus en onderneem actie. Neem verantwoordelijkheid voor de veiligheid van uw inwoners.”