Laatste editie Brommersprint 'heel erg geslaagd'

(door Enrico Kolk)

GENEMUIDEN - Het is gebeurd: het doek is definitief gevallen voor de brommersprint. Afgelopen zaterdag vond de allerlaatste editie plaats op de Randweg. Althans, daar lijkt het op. "Maar er borrelt misschien wel wat", weet scheidend voorzitter Henrik Slot.

Zelf gaat hij het in ieder geval niet nog eens organiseren. "Dat was het wat ons betreft", blikt hij terug op het afgelopen weekend. "Na veertien jaar is het voor mij voldoende geweest. En de brommersprint is ook nu een waar succes gebleken. We kijken er heel goed op terug."

55 deelnemers verschenen zaterdag op de Randweg, al zo'n vijftien jaar het decor van de brommersprint. "Het klonk als een klok, zonder calamiteiten en gigantische opbrengsten. We hadden ook het weer mee en er waren heel veel bezoekers. Alles bij elkaar een knaller", zegt een voldane Slot.

Lees verder in De Stadskoerier Extra

Gemeente stapelt fout op fout in procedure voor nieuw bestemmingsplan

HASSELT - Een nieuw bestemmingsplan voor Stenendijk 2 heeft wel heel erg lang geduurd. Een nieuwe woning op het erf bouwen is daardoor een immense klus geworden: een olifantendracht. Wethouder Harrie Rietman is op bezoek gegaan om excuses aan te bieden.

De bewoners wilden samen met hun kinderen op het toch wel grote erf gaan wonen. Daarvoor kregen ze in 2016 toestemming van de gemeente, maar er was nog geen beleid. "Het was dus moeilijk om ons hier adequaat in te helpen", vertelde de bewoner in april aan de gemeenteraad, toen de raad besliste over het nieuwe bestemmingsplan.

De plannen werden concreter en er werden allerlei onderdelen ingediend bij de gemeente.

Lees verder in De Stadskoerier Extra