Tussen de Taghof en de Prikker is een extra 'weg' gecreëerd. Voor de school zijn drempels geplaatst om de verkeersveiligheid te waarborgen.
Tussen de Taghof en de Prikker is een extra 'weg' gecreëerd. Voor de school zijn drempels geplaatst om de verkeersveiligheid te waarborgen. Foto: Enrico Kolk

Maatregelen na afsluiting van de Tagweg werpen vruchten af

(door Enrico Kolk)

GENEMUIDEN - "De meeste bewoners hebben heel positief gereageerd en daarna is het heel rustig geworden", zegt wethouder Harrie Rietman over de maatregelen die de gemeente nam op Tag. Over de afsluiting van de Tagweg en de daarvoor ingestelde omleiding kwamen veel klachten binnen bij de gemeente.

Bewoners van de wijk kwamen in het geweer omdat de wijk niet meer goed bereikbaar zou zijn voor hulpdiensten en verschillende straten dicht zouden slibben. Twee weken geleden besteedde deze krant daar ook aandacht aan. Ook in de gemeenteraad werden vragen gesteld over de problemen in de wijk.

Daarop ondernam de gemeente actie. Bij de Johannes Calvijnschool, tussen de Taghof en de Prikker, werd een noodweg aangelegd. "Je hebt mensen die zeggen ‘wat moet dat nou voor een school langs’, maar het grootste deel van de mensen is positief", zegt Rietman. Bij de Spil werd de vroegere ingang hersteld, speciaal voor de hulpdiensten.
Bij de wethouder overheerst inmiddels, twee weken later, trots. "Ik ben toch wel trots op onze mensen. Het was binnen een week geregeld, in drie werkdagen eigenlijk", vertelt hij. "En het lijkt erop dat de periode van de afsluiting bij Spil zo kort mogelijk gehouden kan worden, zodat mensen half juli weer op een normale manier daar langskunnen."