0
0 Floris vd Linde

Nieuw logo voor Hasselter scholen

Algemeen

HASSELT - Vier basisscholen in Hasselt en Mastenbroek hebben gelijktijdig een nieuw logo gekregen. Het gaat om CBS Het Anker, CBS Prins Willem-Alexander, CBS De Driemaster met een locatie in Hasselt en Mastenbroek.

Door de op elkaar afgestemde presentatie, maar zeker door deze gezamenlijke nieuwe huisstijl, komt de nauwe samenwerking tussen de scholen van de Vereniging voor Protestants Christelijk Onderwijs in Hasselt, oftewel de VPCO, duidelijk naar voren. “De scholen vallen namelijk onder hetzelfde bestuur. Ze horen bij elkaar en ze groeiden in de loop van de jaren meer naar elkaar toe. Dat wordt hierdoor duidelijker zichtbaar”, aldus bovenschools directeur Ben Roeten. “Op directieniveau zijn er wekelijks onderlinge contact- en overlegmomenten. Ook worden er gemeenschappelijke studiedagen georganiseerd voor en door de teams van de verschillende scholen.”

Toch heeft en houdt elke school het eigen gezicht, een eigen kleur en de eigen slogan. Gedurende dit hele proces zijn drie van de vier slogans van de scholen vernieuwd. Het hele vernieuwingsproces heeft een aantal maanden geduurd. De directeuren Piet Bonhof, Hilbert Koerhuis en Jaap Oudenampsen hadden hierin de leiding, in overleg met het ontwerpbureau IDD. Naast het logo is de hele huisstijl aangepakt: de opmaak van de nieuwsbrieven, schoolgidsen, briefpapier, vlaggen en de rapporten. De websites worden binnenkort vernieuwd. De oude schoolborden zijn van de muren verdwenen en Suprême uit Hasselt bevestigde op alle schoolgebouwen de nieuwe logo's.

De slogan van de VPCO 'Onderwijs maken we samen!' doet z’n naam eer aan in de manier waarop dit proces tot stand is gekomen.

Afbeelding