Afbeelding
Foto: Enrico Kolk

Huisartsen in Genemuiden gaan vaccineren, maar wie?

Algemeen

GENEMUIDEN – Huisartsen in Overijssel mogen binnenkort beginnen met het geven van coronavaccinaties. Ook De Steenpoort in Genemuiden mag dat gaan doen, maar het is niet helemaal duidelijk wie er nog moeten komen.

Bij de huisartsen in Genemuiden zijn welkom: De mensen geboren in 1956, 1957, 1958, 1959 en 1960, mensen vanaf 18 jaar met een BMI hoger dan 40 en ook niet-mobiele, thuiswonende patiënten die niet naar een GGD locatie kunnen gaan. “Al deze mensen krijgen een uitnodiging thuis bezorgd, met daarop datum en plaats”, volgens de huisartsen. Een deel van deze mensen hebben de huisartsen echter niet goed in beeld. “Dat zijn de mensen tussen 75 en 85 jaar, die al wel een oproep van de GGD hebben gekregen, maar daar niet heen konden”, schrijven de huisartsen. “Wij weten van deze groep niet wie er al een vaccinatie gekregen heeft. We vragen deze mensen contact op te nemen met ‘de Steenpoort’, via telefoonnummer 038-3851200.

Daarnaast vragen de huisartsen aan de mensen van 18 jaar en ouder die nog geen oproep voor een vaccinatie hebben gekregen, maar vanwege een lichamelijke beperking niet naar een GGD-locatie kunnen gaan, zich ook te melden. Dat kan ook bij De Steenpoort.

Mensen die bij de huisartsen in Genemuiden gevaccineerd worden, krijgen het vaccin van AstraZeneca.

Enrico Kolk