Thema-avond over Wet maatschappelijke ondersteuning

woensdag 22 februari 2023 19:00 tot 21:00

HASSELT - Steunpunt en Contactgroep Mantelzorg houden op woensdag 22 februari een avond over de Wet maatschappelijke ondersteuning. Dat vindt plaats in het Teeuwland van 19.00 tot 21.00 uur.

Op deze avond geven beleidsmedewerkers Miranda Konterman en Heleen Jutten van gemeente Zwartewaterland een presentatie over de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Tijdens die presentatie staan ze onder andere stil bij wat deze wet inhoudt en wat de relatie is tussen de WMO en mantelzorg.

“Een aantal voorbeelden die ze bespreken: Gebruikelijke hulp bij huishoudelijke hulp: wat houdt dit in en wanneer is er sprake van gebruikelijke hulp? Dagbesteding: wat zijn de mogelijkheden en hoe kan dit de mantelzorger ondersteunen? Respijtzorg : wat is respijtzorg en wanneer is dit aan de orde?”, laat de organisatie weten.

Ook is er ruimte voor vragen en het aangaan van het gesprek met elkaar. Voorafgaand aan de presentatie staat wethouder Jan van der Poel stil bij het thema. De entree is gratis en opgeven kan tot 16 februari. Voor informatie over ondersteuningsmogelijkheden kunnen mensen terecht bij mantelzorgconsulent Lia Ruitenberg, 06-13014955 of l.ruitenberg@ijsselheem.nl

Locatie