Afbeelding
Foto: Jan van Kleef

Smartlappenkoor SmartenZo zorgt voor gezelligheid in De Schans

Algemeen

ZWARTSLUIS - Onder het motto: passie, hoog meezinggehalte en veel gezelligheid trad woensdagavond het smartlappenkoor SmartenZo uit Kraggenburg op in De Schans. “Het motto is de bindende factor van het dameskoor. De koorleden bezitten een flinke dosis enthousiasme en zorgen voor een gemoedelijke en ongedwongen sfeer tijdens hun optredens”, aldus de organiserende stichting De Nieuw Schans.

Ook de belangstellenden in De Schans hebben dit ervaren, volgens de stichting. “Het repertoire bestaat uit smartlappen en levensliederen van even geleden en van deze tijd. Heerlijk meezingen of neuriën gaat bijna automatisch en haalt herinneringen van vervlogen tijden naar boven. Het was woensdagavond genieten, lachen en gezellig meezingen met liederen zoals ‘Brandend zand’, ‘Rode rozen’, Que sera, sera’ en ‘Hoor je het ruisen der golven’.”

Het dameskoor bestaat uit ongeveer 35 zangeressen en staat onder leiding van de dirigente Sigrid Zelhorst. Het wordt begeleid met accordeonisten, gitaristen en een drumster. De verbindende teksten werden uitgesproken door het koorlid Marian Neefjes. Het was voor SmartenZo de eerste keer, dat het een optreden verzorgde in het woonzorgcentrum van Zwartsluis. “En met succes. De gezellige avond werd rond negen uur afgesloten.”

Het eerstvolgende optreden is op dinsdagavond 31 oktober. Dan komt het Christelijk Gemend Koor Sursum Corda uit Sint Jansklooster naar de Schans. Die avond begint om 19.30 uur. 

Enrico Kolk