Afbeelding
Foto: Bas Wilberink

The Oldtime Stringband speelt in het Botterhuus

Algemeen

ZWARTSLUIS - The Oldtime Stringband, met een mix van Bluegrass, Oldtime en Americana, speelt op 2 december in het Botterhuus. Leden komen uit Hoorn en Amsterdam. De band is opgericht om een documentairepresentatie over koeienschilder Ruud Spil te begeleiden. 

Nu, tien jaar later, zijn ze vier cd’s, drie Engelse tours, een Californiëtour een vele binnenlandse en Belgische optredens verder. De eerste cd werd in eerste instantie als demo opgenomen. Door de vele positieve reacties hierop werd besloten de opnames in eigen beheer uit te brengen onder de naam ‘Gotta Stop Kickin ‘my Dog Around’. 

De tweede cd ‘Chicken Crows For Day’ kwam in mei 2014 uit en werd uitstekend ontvangen door de verschillende media. Diverse radio-optredens waren het gevolg en goede recensies in tijdschriften (Revolver’s Lust For Life) en websites zoals www.bealestreet.be en www.rootstime.be .

In 2016 hebben ze hun derde cd ‘Cat’s Got The Measles’ uitgebracht. Dit is weer een mix van eigen nummers, traditionals en een paar covers. In Engeland, België en Nederland verschenen diverse recensies in tijdschriften en op websites. De recensies waren allen positief tot zeer lovend. Nummers van de drie verschillende cd’s worden veelvuldig op internationale internet radiostations gedraaid. 

In het voorjaar van 2019 is de vierde cd uitgekomen: ‘Pretty Little Horses’. De cd kreeg goede kritieken in binnen- en buitenland.

The Oldtime Stringband speelt nog volop en komt daarom ook naar Zwartsluis. “Een samenspel van gitaar, fiddle, gitaar, banjo, mandoline, contrabas, vier stemmen en daarbij gevoegd de stem van zangeres Shelly O’day maakt het afwisselende maar zeker herkenbare geluid van de band”, aldus de organisatie.

The Oldtime Stringband bestaat uit:
Ton Knol – gitaar, mandoline & zang (vader van Tim Knol)
Ruud Spil – banjo & zang
Shelly O’Day – gitaar, autoharp & zang
Lidewij de Vries – fiddle & zang
Nico Druijf – contrabas, zingende zaag & zang

Het optreden op 2 december begint om 20.30 uur, het Botterhuus is open vanaf 19.30 uur. De toegangskosten zijn 10 euro en dat is inclusief koffie of thee. Reserveren kan via: info@zs13.nl of 06-12443708 (Jennie). 

De volgende muziekavond in het Botterhuus is op 24 februari.

Enrico Kolk