Afbeelding
Foto: Jan van Kleef

Gitaarkwartet zorgt voor ‘fijn optreden’ in de Schans

Algemeen

ZWARTSLUIS - Gitaarkwartet Kithara uit Oldebroek gaf donderdagavond ‘een fijn optreden’ in de Schans. Al zo’n tweeëntwintig jaar vormen Harriët Blaauw, Batje Kanis, Willemien Strijkert en Nienke van Norel het kwartet. 

Kithara is het Griekse woord voor gitaar. De vier dames vormen een veelgevraagd kwartet, dat meewerkt aan kerkdiensten en optredens. Ook zijn er meerdere cd’s uitgebracht. “Met fijne harmonieuze zang en mooi gitaarspel werden de belangstellenden in de Schans aangeraakt en bemoedigd met vooral kerstliederen. De ingetogen muziek, zonder microfoon versterkers, zet ons even stil bij het vaak drukke leven. Muziek voor een moment van bezinning en dat Bijbelse liederen de luisteraars troost en blijdschap kunnen geven. Zo werd het ook beleefd in de zaal door de toehoorders. Bij bekende liederen kon er worden meegezongen”, blikt het bestuur van stichting De Nieuwe Schans terug in een persbericht.

Rond negen uur sprak secretaris Jan Kootstra namens de stichting het dankwoord aan Kithara voor hun prachtige optreden en de belangstellenden voor hun aanwezigheid. Het volgende optreden is op maandag 8 januari. Dan komt het accordeon-en mandoline orkest Iduna uit Hattem voor een optreden in de Schans. Dat begint om 19.30 uur en iedereen is van harte welkom.

Enrico Kolk