Afbeelding
Foto: Jeltje Brevoord

Schaatskoorts heerst hevig, maar sommigen begaven zich wel op glad ijs

Algemeen

ZWARTSLUIS/HASSELT - Hoewel het ijs op de ondergelopen weilanden niet altijd betrouwbaar is, werd er woensdag volop op geschaatst. De schaatskoorts barstte flink los.

Dat was in Zwartsluis bijvoorbeeld te zien aan de vele geparkeerde auto’s: menigeen greep de kans om even te kunnen schaatsen. En dat liep niet altijd even fortuinlijk op: verschillende mensen haalden een nat pak. Dat zag fotograaf Gerrit Slurink: “Echt betrouwbaar lijkt het mij het ondergelopen land nog niet. Kwam daar al iemand tegen met een kletsnat pak. Maar het werd steeds drukker.” En ook fotograaf Henk Kuik zag het enkele keren misgaan. “Op een drietal plekken ging er een schaatser door het ijs. Op sommige plekken is het ijs erg dun.”

Het mocht de pret echter niet drukken. De schaatskoorts werd meer en meer en daarom begaven steeds meer mensen zich op (glad) ijs. Dat met het zonnetje erbij, zorgde voor veel mensen voor een heerlijke winterse woensdagmiddag. En zo werd het hoge water van de afgelopen tijd ineens een voor velen geschikte ijsbaan.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Enrico Kolk