Afbeelding
Foto: Welzijn de Schans

Inzameling voor herinrichting tuin Schans

Algemeen

ZWARTSLUIS - Voor de herinrichting van de tuin van de Schans is Welzijn de Schans een inzamelingsactie gestart. Het doel is om daarmee 10.000 euro op te halen voor de vernieuwing van de tuin.

“We willen de tuin van de Schans herinrichten en uitbreiden zodat bewoners, familie en buurtbewoners elkaar hier kunnen ontmoeten. Ons doel is mensen meer naar buiten te krijgen en mensen vanuit de Schans en uit de buurt meer in contact te brengen met elkaar. Hierdoor willen we vanuit alle kanten eenzaamheid tegen gaan”, schrijft Welzijn de Schans bij de inzamelingsactie.

Om dit plan compleet te maken ziet Welzijn de Schans graag een uitbreiding van dieren in de tuin, maar ook bijvoorbeeld een pluktuin (bloemen en kruiden) en meerdere zitjes, die ook geschikt voor rolstoelen zijn. “Onze collega Bjorn gaat speciaal voor deze actie op 14 september meedoen met de Challenge Almere-Amsterdam. Bij deze challenge gaat hij 3,8 kilometer zwemmen, 180 kilometer fietsen en 42,2 kilometer hardlopen. Daarvoor is Bjorn inmiddels al hard aan het trainen.”

De eerste donaties zijn inmiddels al binnen. “Met deze actie hopen we een mooi bedrag binnen te halen om onze plannen voor de tuin te kunnen realiseren.” De inzameling is te vinden via https://gf.me/v/c/gfm/herinrichting-schanstuin

Enrico Kolk