Erik Eenkhoorn

Brandweer rukt uit voor brandgerucht in Genemuider Nijstad

112

GENEMUIDEN - De brandweer rukte zaterdagavond uit voor een brandgerucht aan de Nijstad. Doordat het in het oude Genemuiden nogal smal is had de chauffeur moeite om er te komen.

Na de Nijstad door te hebben gereden, bekeek de brandweer de schoorsteenpijpen en dakgoten. Hier kon niks ontdekt worden. Ondertussen kwamen sommige mensen halfslapend hun huis uit om te kijken wat er aan de hand was.

Net nadat de brandweer de Nijstad uit leek te rijden, stopten de wagens abrupt. Drie brandweermannen/vrouwen sprongen er uit en zetten koers richting het Kerkplein. Voor de Grote Kerk had zich inmiddels een clubje mensen verzameld en ook de andere brandweerwagen stond in het begin van de Langestraat. Nadat de dominee van de Hervormde gemeente naar buiten was gekomen, nam de brandweer een kijkje in de pastorie en ook in het huis ernaast. Toen de brandweer zag dat daar ook niks was, op een houtkachel na, keerde iedereen huiswaarts. Een sensatie rijker, "maar beter dit, dan een nieuwe stadsbrand", zei een Gaellemuniger lachend toen hij in zijn auto stapte.