Afbeelding
Foto: Enrico Kolk

Vlam in de pan loopt met een sisser af in de Meente

112

GENEMUIDEN - De brandweer rukte donderdagmorgen uit naar woonzorgcentrum de Meente, nadat er een klein brandje ontstond. Dat betrof een ‘vlam in de pan‘.

 ”Medewerkers van de keuken hebben zeer accuraat gehandeld; de brandweer gebeld en de vlammen zelf kunnen doven. Toen de brandweer ter plekke was hoefden zij enkel nog nacontrole te doen en een CO2-meting. Toen ook dit goed was, kon de brandweer het pand vrijgeven. Met een compliment van de brandweer voor het zeer adequate handelen door de betrokken medewerkers”, laat een woordvoerder van IJsselheem weten. 

Tussen de melding, aankomst en het vertrek van de brandweer zat minder dan drie kwartier, schrijft hij. “De eerste zorg vanuit BHV ging uit naar de veiligheid en welzijn van de cliënten, naasten en medewerkers. Het heeft echter niet hoeven leiden tot ontruiming van het pand, er zijn ook geen gewonden. Ook de keuken kon nadien weer gewoon in gebruik genomen worden.”

Zowel brandweer als politie meldden zich bij de Meente, waar het gewone dagelijkse leven ook tijdens de inzet rustig kon doorgaan.

Enrico Kolk