Tijdelijk 100 vluchtelingen in sporthal De Prinsenhof

Algemeen

HASSELT - Vanaf woensdag wordt in sporthal De Prinsenhof een groep van 100 vluchtelingen opgevangen. Het gaat om crisisnoodopvang gedurende 72 uur. De vluchtelingen komen woensdag aan het eind van de middag en blijven tot zaterdagmiddag in de Sporthal.

Vanwege het grote aantal vluchtelingen dat momenteel Nederland binnen komt, is er een tekort aan opvangplekken. Daarom is de gemeente Zwartewaterland gevraagd crisisnoodopvang te bieden. Dit betekent dat vluchtelingen gedurende 72 uur (drie dagen) op een tijdelijke locatie worden opgevangen.

De gemeente organiseert de tijdelijke opvang van de vluchtelingen en gebruikt hiervoor sporthal de Prinsenhof. Voor de begeleiding van de vluchtelingen zijn in de sporthal 24 uur per dag mensen aanwezig. Er is ook 24 uur per dag beveiliging in en rondom de opvanglocatie. Verder zijn er tolken om ervoor te zorgen dat de communicatie soepel verloopt. Voor de medische zorg is een arts aanwezig.

De vluchtelingen zijn vrij om het terrein op en af te gaan. Zij moeten zich uiteraard wel aan de gedragsregels in de openbare ruimte houden en privéterrein van derden respecteren

De direct omwonenden en de gebruikers van sporthal De Prinsenhof zijn rechtstreeks geïnformeerd. Lees alle informatie rondom de crisisnoodopvang van vluchtelingen op www.zwartewaterland.nl. Hier zijn ook de antwoorden te vinden op veel gestelde vragen.