Provincie vraagt mening over beplanting langs Kamperzeedijk

Algemeen

KAMPERZEEDIJK - Provincie Overijssel vraagt bewoners de nieuwe visie voor beplanting langs de Kamperzeedijk (N760) te bekijken en er een reactie op te geven. Zo is te lezen op www.kamperzeedijk.nl. Dit kan tot zondag 18 oktober.

De N760 is een provinciale weg. De rijen knotwilgen, de populieren en de beplanting tussen de bomen worden door de verschillende gebruikers en beheerders als te dicht ervaren. Hierdoor worden zicht, onderhoudsmogelijkheden en het gevoel van veiligheid beperkt. Er is nu een conceptvisie neergelegd.

De provincie heeft deze visie in de afgelopen periode in overleg met Vereniging Dorpsbelangen Grafhorst, Dorpsraad Kamperzeedijk en de gemeentes Kampen en Zwartewaterland ontwikkeld. Hiermee kunnen in de toekomst bewuste keuzes worden gemaakt voor de beplanting langs de weg op de langere termijn. Doel is om de openheid van de dijk in het landschap buiten de bewonerskernen te benadrukken door minder beplanting en meer mogelijkheden voor groen te creëren langs de weg in de kernen.

In het concept is een aantal keuzemogelijkheden opgenomen. ?Willen we bijvoorbeeld de beide kernen Kamperzeedijk Oost en West met opgaand groen verbinden of juist van elkaar houden? Willen we bij Grafhorst de bebouwde kom zichtbaarder maken met opgaand groen of juist de openheid naar het achterliggende land benadrukken? Willen we in Kamperzeedijk hoog opgaande bomen of juist kleinschaliger groen??

De conceptvisie op het groen ligt tot en met 16 oktober ter inzage in Dorpshuis de Driester. De uiteindelijke keuzes wordt mede gebaseerd op de inbreng van bewoners tijdens de inzagetermijn. Dit kan leiden tot aanpassingen en wijzigingen op de visie. Nadere invullingen en uitwerkingen van het plan vinden plaats tijdens het reguliere beheer en onderhoud en wanneer kan worden aangesloten bij andere projecten langs en aan de Kamperzeedijk (N760).

Reageren kan uiterlijk 18 oktober door een reactie te sturen aan: aj.dijkstra@overijssel.nl of Provincie Overijssel, eenheid Wegen en Kanalen, ter attentie van Bert Dijkstra, Postbus 10078, 8000 GB Zwolle. De visie is nog geen gedetailleerd beplantingsplan.