OK vraagt leden om mening over herinrichting Nijverheidsstraat

Algemeen

(door Bas Wilberink)
GENEMUIDEN - Het bestuur van OndernemersKring Genemuiden vraagt haar leden om mee te denken over de geplande herinrichting van de Nijverheidsstraat op het industrieterrein.

De gemeente Zwartewaterland gaat dit op zich nemen en is nu bezig met de voorbereidingen. Het straatwerk wordt vervangen, evenals het riool. ?Dit biedt kansen om bij de herinrichting te kiezen voor een andere weginrichting dan op dit moment het geval is?, aldus OK Genemuiden in haar oproep. ?De gemeente heeft hiervoor een aantal verschillende mogelijke opties ontwikkeld.?

Volgens OK-voorzitter Berthran Selles is de herinrichting hard nodig. ?Als je hier wel eens met de auto hebt gereden, weet je genoeg?, legt hij uit. ?Het is de verkeersader, de belangrijkste verkeersweg in Genemuiden voor de industrie. Het loopt helemaal vanaf de rotonde tot aan Breman Machinery. Daarom vinden we het zo belangrijk om hier over mee te denken.?

De samenwerking tussen OK Genemuiden, waar zo'n 120 bedrijven bij zijn aangesloten, en de gemeente noemt de voorzitter ?heel goed'. ?Dat werpt nu zijn vruchten af bij deze herinrichting. Alles wat zich op het industrieterrein afspeelt, gaat eerst langs de OK. Als er straks een definitief voorstel ligt, staan zowel de gemeente als wij daar achter. En daarbij zijn we reëel, het hoeft geen weg te worden met gouden randjes. De goede manier is de goedkoopste manier.?

Graag horen de gemeente en het bestuur van OK Genemuiden de mening van de leden bij deze ingrijpende herinrichtingsplannen. ?Wel of geen groen langs de weg?; Breedte van de weg?; Snelheidsbeperkende maatregelen?; Keuze voor bestratingsmateriaal: klinkers, asfalt of een combinatie van beide?; Fietspad langs de weg??, somt de OK een aantal mogelijk te beantwoorden vragen op.

Voor de toekomst staat er nog een informatieavond in de planning met alle ondernemers die aan de Nijverheidstraat gevestigd zijn, maar ook andere gebruikers kunnen via de mail hun mening geven. Het bestuur bundelt de aangeleverde adviezen en meningen van ondernemers en bespreekt dat met de gemeente. Aan de hand hiervan kunnen een of enkele voorkeursvarianten verder ontwikkeld worden. Reageren kan tot maandag 26 oktober.