Inloopspreekuren voor afsluiting N331 Zwolle-Hasselt

Algemeen

ZWOLLE/HASSELT - De provinciale weg N331 tussen Zwolle (Stadshagen, rotonde Milligerlaan) en Hasselt (rotonde bij de zandwinning) is van maandag 12 oktober 6.00 uur tot en met woensdag 21 oktober 24.00 uur afgesloten voor al het verkeer. Er worden vier inloopspreekuren georganiseerd voor en tijdens de werkzaamheden.

De parallelweg is afgesloten van maandag 12 oktober 6.00 uur tot en met vrijdag 30 oktober 17.00 uur. Deze weg is van 12 tot en met 21 oktober alleen toegankelijk voor de hulpdiensten en de bussen van OV Regio IJsselmond. Van 22 tot en met 30 oktober is de parallelweg niet toegankelijk in verband met onderhoudswerkzaamheden. Met aanwonenden worden aparte afspraken gemaakt.

De omleiding voor het verkeer op de hoofdrijbaan verloopt via de N764, A28 en N377. De omleiding voor de parallelweg gebeurt lokaal. Beide omleidingen worden met borden aangegeven en zijn ook te zien op www.bereikbaar.overijssel.nl. De extra reistijd tussen Zwolle en Hasselt bedraagt ongeveer 15 minuten.

De provincie Overijssel en de gemeente Zwolle organiseren voor en tijdens de uitvoering van de werkzaamheden vier inloopspreekuren. Deze worden gehouden op de woensdagen 7, 14, 21 en 28 oktober tussen 10.00 en 11.00 uur op twee locaties: Keet KWS Infra bv, Ruimzichtweg 6 in Zwolle en Wijkcentrum gemeente Zwolle, Belvederelaan 1 in Zwolle. Vertegenwoordigers van de provincie Overijssel, gemeente Zwolle en aannemer KWS Infra zijn dan aanwezig om een toelichting te geven op de werkzaamheden, de fasering en de omleidingsroutes en om vragen te beantwoorden.

De provincie Overijssel en de gemeente Zwolle willen de doorstroming, verkeersveiligheid en de leefbaarheid van de N331 verbeteren. De gemeente Zwolle voert de laatste werkzaamheden uit aan de nieuwe rondweg. De werkzaamheden van de provincie Overijssel betreffen het vervangen van asfalt op de hoofdrijbaan/parallelweg en het aanleggen van de aansluiting op de nieuwe rondweg Stadshagen.

Vanaf 22 oktober kan het verkeer gebruik maken van deze nieuwe rondweg inclusief de Boxemtunnel (onder de Oude Wetering). De maximumsnelheid van de rondweg op het deel buiten de bebouwde kom wordt 80 kilometer per uur, de tijdwinst tussen Zwolle en Hasselt bedraagt ongeveer vijf minuten.

Kijk voor meer informatie op www.bereikbaar.overijssel.nl en op www.zwolle.nl/stadshagen.