Afbeelding

Nieuwe winkel ZOWAT geopend bij In Balans

Algemeen

HASSELT - 'Van alles wat', zo is het motto. Wethouder Gerrit Knol opende donderdagmiddag de nieuwe winkel ZOWAT bij Landstede In Balans. "Ik denk dat ZOWAT snel ingeburgerd zal zijn, net als In Balans zelf", zo sprak hij de aanwezigen toe. "Ik hoop ook dat meer klanten hier naar toe komen."

Voorloper Het KledingAtelier, onderdeel van het sociaal werkgelegenheidsproject in de Hasselter Mulertstraat, bestond zo'n acht jaar. Het biedt een collectie bestaande uit kleding, schoeisel en sieraden die door particulieren worden aangeboden. De artikelen worden gewassen, gestreken en ?opgepimpt' voor de verkoop aangeboden.

Maar In Balans, waar in totaal zo'n zeventig mensen werken, merkte dat de kledingverkoop wat terugliep. "Ook zagen we dat klanten het een eind vonden lopen", legt coördinator Gerda Meuleman uit. "We hebben op dit In Balans-terrein steeds meer activiteiten gekregen. Als er dan mensen rondlopen die van alles aan het doen zijn, hield dat klanten tegen naar de winkel achteraan het terrein te lopen."

De nieuwe winkel ZOWAT, van maandag tot en met vrijdag geopend, is nu direct bij de ingang gevestigd, waar voorheen het onderdeel Weblicity zat. Naast kleding biedt de winkel nu ook andere producten aan; van planten tot computers, laptops en tablets van computerafdeling Inbit. "En we hebben ook een nieuw product", aldus Meuleman. "Het fotohoutje, waarbij een foto op hout is geplakt. We hopen verder nog onze kledingreparatie en was & strijkservice verder uit te breiden. Daar kunnen nog wel meer mensen gebruik van gaan maken."

De wethouder was zeer te spreken over In Balans in het algemeen en ZOWAT in het bijzonder. "Jullie zijn actief met het maatschappelijk activeren van mensen", sprak Knol. "Daarbij maak je gebruik van vele vrijwilligers maar ook studenten van Landstede. Ik denk dat dat een heel mooi formule is. We hebben in 2015 nogal wat veranderingen gekregen in de sociale wetgeving, Wmo en Participatiewet. Daar hebben jullie mee van doen, daar spelen jullie op in. Maar behalve dat jullie daar extern naar kijken, doen jullie dat ook intern. Om zo te blijven verbeteren."

De opening werd afgesloten met een modeshow.

Bas Wilberink

Bas Wilberink

Bas Wilberink

Bas Wilberink

Bas Wilberink

Bas Wilberink