Voedselbank: 'Trots op vrijgevigheid inwoners'

Algemeen

ZWARTEWATERLAND - De inzamelingsactie die Voedselbank Zwartewaterland zaterdag hield in Zwartewaterlandse supermarkten was 'een enorm succes'. Het leverde 180 kratten voedsel op.

Bij de Boni en de EMTÉ in Hasselt, bij de Boni en Albert Heijn Bart Knap in Genemuiden en bij de Coöp in Zwartsluis kon het winkelend publiek producten inleveren bij de vrijwilligers van de Voedselbank. Via een flyer werden bezoekers op de hoogte gebracht van datgene wat nodig was.

"Aan het eind van de dag bleek dat er royaal geschonken is", aldus de organisatie. "Maar liefst zo'n 180 kratten vol met onder andere pasta, rijst, blikgroenten, pindakaas zijn er ingezameld."

Daarnaast hebben de collectebussen nog ongeveer 1.000 euro opgeleverd. "Een geweldig resultaat. Al met al getuigt dit resultaat van grote betrokkenheid van de inwoners van Zwartewaterland met het werk van de Voedselbank en met de gezinnen die hier noodgedwongen gebruik van moeten maken. Graag willen we een ieder die aan dit prachtige resultaat heeft bijgedragen dan ook van harte bedanken."