Avond in Hasselt over ?vormen van afscheid in het leven'

Algemeen

HASSELT - Nienke Apperlo en Helmich van Dijk, uitvaartverzorgers bij Uitvaartverzorging Jan van Dijk en zn., organiseren donderdag 1 oktober in Hasselt een avond waar dominee Evert van der Veen ?een menselijk verhaal' vertelt over vormen van afscheid in het leven en de periode waarin iemand rouw draagt.

?Uit ervaring van eerdere bijeenkomsten is bekend dat zijn verhaal dicht bij mensen staat en goed verwoordt wat zij voelen en meemaken?, aldus de organisatie. ?Ieder mens komt regelmatig met de dood in aanraking, in je eigen gezin of familie wanneer een dierbare overlijdt of in je omgeving: een plaatsgenoot, collega, lid van kerk of vereniging.?

Dominee Evert van der Veen uit Nunspeet schreef een boekje voor nabestaanden: ?Mensen van voorbij, leven met een verlies'. ?Uit reacties blijkt dat de inhoud veel herkenning oproept en uit het leven gegrepen is, ook voor wie niet zo'n sterke binding heeft met het christelijk geloof.?

Geïnteresseerden zijn van harte uitgenodigd om deze ?troostrijke avond' bij te wonen, ook wanneer zij zich niet direct bij een kerk betrokken voelen. Deze bijeenkomst op 1 oktober is vanaf 20.00 uur in De Koningshof, naast begraafplaats Santvoirt (Dr. H.A.W. van de Vechtlaan 9). Meer informatie: 06-12209114 (Nienke) of 06-51882700 (Helmich).