Afbeelding

Minister Kamp: ?Genemuiden uniek in Nederland'

Algemeen

GENEMUIDEN - Minister Henk Kamp (VVD) was maandag bij zijn werkbezoek aan Genemuiden zeer te spreken over de tapijtstad. ?Ik geloof dat er weinig tegen Genemuiden op kan.?

De minister van Economische Zaken doelde daarmee op de ondernemerszin in deze stad. ?Wat er hier met 10.000 inwoners aan bedrijventerrein is neergezet, wat er aan bedrijvigheid in stand wordt gehouden door de jaren heen. Genemuiden is daarmee wel uniek in Nederland. Als we allemaal zouden kunnen wat ze hier doen, waren we als Nederland helemaal ?top of the world'.?

Kamp bracht een bezoek aan het Tapijtmuseum -?donders mooi museum?- en aan Genemuider bedrijven Edel Group en Edel Grass. Hij vertelde daar over een vroegere connectie met Genemuiden. ?Toen ik 44 jaar geleden van de middelbare school afkwam, ben ik gaan werken voor een bedrijf in Enschede. Dat vertegenwoordigde een bedrijf in Italië. Wij verkochten voor hen nylon garens aan de Genemuider tapijtindustrie. Ik heb een jaar of twee heel intensief met de mensen in Genemuiden gewerkt. Ik was toen al erg onder de indruk van de ondernemerskracht van de mensen hier. Ik vind het heel leuk om na 44 jaar, in een andere hoedanigheid, hier weer te zijn.?

Bas Wilberink

Bas Wilberink

Bas Wilberink

Bas Wilberink