Veranderingen bij Coördinatiepunt Vrijwilligers

Algemeen

ZWARTEWATERLAND - Het Coördinatiepunt Vrijwilligers Zwartewaterland heeft vanaf september nieuwe openingstijden. Het was altijd wekelijks in alle drie de kernen aanwezig.

?Gebleken is dat de spreekuren -per kern één uur- te kort zijn om een ieder in de gelegenheid te stellen om aan te komen?, aldus de organisatie. ?Ook ging er met het reizen tussen Hasselt, Genemuiden en Zwartsluis veel kostbare tijd verloren.?

Daarom zijn de spreekuren vanaf september langer, maar niet meer wekelijks in alle drie de  kernen. ?De eerste dinsdag van de maand zullen wij te vinden zijn in Hasselt, de tweede in Genemuiden en de derde in Zwartsluis. Tussen 10.00 en 12.00 uur kan men bij ons terecht  met alle vragen over  vrijwilligerswerk in de gemeente Zwartewaterland, om de vacaturemappen door te nemen of om zich aan te melden als vrijwilliger.?

Op de website www.vrijwilligerswerkzwartewaterland.nl is een overzicht te vinden waar het Coördinatiepunt iedere week zitting houdt. ?Ook zijn wij vanaf september in het gemeentehuis te vinden. In de wachtruimte kunnen mensen vanaf dan op het beeldscherm enkele actuele vacatures van ons voorbij zien komen. Deze worden iedere maand geactualiseerd. Daarnaast worden we ook zichtbaar op de publicatieborden van de EMTÉ en de Boni. Met deze extra reclame hopen wij ook buiten onze locaties om bekender te worden.?

Verder is het Coördinatiepunt nog steeds digitaal te vinden. ?Op onze Facebook-pagina bijvoorbeeld, via www.facebook.com/vrijwilligerswerkzwartewaterland. ?Vind ons leuk' en blijf op de hoogte.?

Sinds de start van het Coördinatiepunt, in november vorig jaar, is de vraag naar vrijwilligers behoorlijk gestegen. ?Door de veranderende maatschappij zijn vrijwilligers nodig in zeer uiteenlopende taken. Daarom vragen wij aandacht voor het volgende: Bent u op zoek naar vrijwilligerswerk in Hasselt, Genemuiden of Zwartsluis, of kent u iemand in uw omgeving die vrijwilligerswerk zoekt -denk ook aan studenten die op zoek zijn naar een maatschappelijke stage- neem dan eens contact met ons op.?