Afbeelding
Picasa

Sluziger Bridgeclub start seizoen met kroegentocht

Algemeen

ZWARTSLUIS - De Sluziger Bridgeclub is klaar voor de 41e jaargang van haar bestaan. Op zaterdag 5 september vormt de traditionele Kroegentocht het startschot van het nieuwe seizoen.

Een bridgedrive, waaraan naast eigen leden ook leden van bridgeclubs uit de omgeving deelnemen. Al met al trekken de 5e september zo'n zeventig bridgers langs alle horecagelegenheden in Zwartsluis, inclusief Sluuspoort. Tussen de middag gebruiken zij hun lunch op de locatie waar zij op dat moment hun bridgeronde spelen. Het startsein wordt om 10.00 uur gegeven bij Hotel Zwartewater.

De Kroegentocht is een succesvolle activiteit van de Sluziger Bridgeclub, die inmiddels vier decennia actief is binnen de dorpsgemeenschap. De oorsprong van de club ligt in een bridgecursus die de lokale Vereniging van Huisvrouwen begin jaren '70 organiseerde. Daaruit ontstond een clubje thuisbridgers dat zich, naarmate het aantal belangstellenden toenam, omzette naar de Sluziger  Bridgeclub.

Domicilie was jarenlang het voormalig Hotel Roskam, nu is dat Hotel Zwartewater. Anno 2015 zijn er binnen de club zo'n zestig leden actief, zowel in competitieverband als recreatief. Alien Feijth-de Boer is tegenwoordig voorzitter. Samen met nestor Jan Ridderinkhof legt zij uit dat het spel vooral aantrekkelijk is vanwege de snelheid waarmee  het wordt gespeeld.

?Geen enkel spel is hetzelfde. De ene keer win je, de andere keer eindig je onderaan. Dat maakt het leuk. Daarnaast hou je de hersenen natuurlijk in beweging.? Ook benadrukken beiden het sterke sociale element van het spel. ?Je doet veel contacten op. Ook in dat opzicht is bridgen een investering in je ouwe dag. En, niet onbelangrijk, je kunt het spel natuurlijk overal spelen.?

Ridderinkhof, inmiddels ver in de tachtig, beoefent het bridgen al heel lang, stond samen met zijn echtgenote aan de basis van de club en is nog steeds actief. Ook als leraar. ?Niets geen officieels hoor?, lacht hij. ?Maar ieder seizoen breng ik mensen die daar belangstelling voor hebben wel de basisprincipes bij. Leuk om te doen!?

De Sluziger Bridgeclub ziet het ledental graag groeien. Vooral jongere leden zijn welkom. Om die reden is voor dit najaar ook een cursus voor beginners georganiseerd, die onder leiding staat van een gediplomeerd NBB-docent. ?Deze cursus staat gepland voor de middag. Maar als we voldoende signalen krijgen, willen we een extra cursus op de woensdagavond starten?, motiveert Alien Feijth tot opgave.

Wie meer informatie wil over de Sluziger Bridgeclub en de activiteiten, kan contact opnemen met voorzitter Alien Feijth via wjfeijth@telfort.nl of (038) 331 63 39.