Basisschool Op de Hoeksteen steunt voedselbank

Algemeen

HASSELT - Leerlingen van basisschool Op de Hoeksteen in Hasselt zijn in de maand juni druk geweest met het inzamelen van spullen voor de Voedselbank Zwartewaterland. Onlangs werd dit officieel overhandigd aan een aantal vertegenwoordigers van de Voedselbank.

Elk jaar kiest basisschool Op de Hoeksteen een goed doel om te steunen, dit jaar is het de Voedselbank. Rijst, pasta, blikgroente, bak- en braadolie, koffie broodbeleg, maar ook geld werd er ingezameld. Afgelopen najaar heeft de Voedselbank intrek genomen in het gebouw naast de school. Dit is een goede gelegenheid om te laten zien wat voor een werk er wordt gedaan. Tegelijkertijd krijgen de kinderen inzicht in armoede die ook in Nederland bestaat. Op vrijdag 5 juni kwam coördinator Freek Verboom langs in de klassen om te vertellen over het werk van de Voedselbank. Hierna mochten de kinderen zelf een kijkje nemen in het gebouw.

Jan Timmerman, voorzitter van de Voedselbank Zwartewaterland, benadrukte het belang van dergelijke acties. Hij was blij verrast met de opbrengst en bedankte de leerlingen dan ook heel hartelijk voor hun bijdrage en inzet.