Hasselter peuterspeelzalen vieren veertigjarig bestaan

Algemeen

HASSELT - De geschiedenis van de peuterspeelzaal in Hasselt vertelt dat er vele namen waren: Bereboot, Peuterspeelzaal Nadorst, Hummelhonk en later Jip en Janneke. Het is dus niet peuterspeelzaal Jip en Janneke die zelf al veertig jaar bestaat. Maar dat maakt niet dat de peuterspeelzalen van nu, Poppejans en Jip en Janneke, niet een feestje mogen vieren.

Immers veertig jaar geleden, in 1975,  was de start van peuterspeelgroepen in Hasselt. Er waren weken van voorbereiding met het team en soms ook samen. Er werd alvast genoten met de kinderen, bijvoorbeeld door een keertje samen pannenkoeken te bakken of slingers te maken. Op donderdag 18 en vrijdag 19 juni was het echte grote feest, voor alle peuters van de vier groepen.

?Het was een bewuste keuze om met een klein budget een groots feest neer te zetten en alles juist voor en met de peuters?, aldus één van de medewerkers. ?Er was een nieuw shirt met een prachtige print voor elke peuter aan het begin van het feest. Samen gingen we naar het theater van Juf Tineke en er werd gedanst met linten en ballonnen. Ook werd samen gesmuld en gesprongen op het springkussen.?

Het was echt een complete ochtend feest voor al die peuters van de SKZ-peuterspeelzalen in Hasselt.