OBS De Toermalijn houdt Goede Doelen Markt

Algemeen

HASSELT - OBS De Toermalijn uit Hasselt houdt donderdag 18 juni vanaf 17.00 uur een Goede Doelen Markt op het schoolplein. Daarmee willen de leerlingen geld ophalen voor Reddingshonden Werkgroep Overijssel.

Donderdag vond de aftrap plaats van de jaarlijkse Goede Doelen Actie. Dit jaar gaat de opbrengst naar Reddingshonden Werkgroep Overijssel, een stichting die honden opleidt en zich inzet voor het opsporen van mensen in nood situaties.

Hiervoor proberen de leerlingen van groepen 7 en 8 de komende twee weken zoveel mogelijk winst te maken met hun eigen bedrijfjes. Ter afsluiting organiseert de school op de Goede Doelen Markt.

De aftrap donderdag bestond uit een presentatie van de twaalf bedrijfjes, waarvoor de leerlingen een nog terug te betalen microkrediet als startkapitaal ontvingen. ?Natuurlijk wordt er weer veel lekkers verkocht, van suikerspinnen tot gebak, van slush puppy tot zakken snoep. Een aantal leerlingen doet klusjes in en rond het huis. De creatievelingen bieden zelfgemaakte kaarten, schilderijen, sleutelhangers en windspiralen aan. Tot slot zijn er leerlingen die honden eens lekker verwennen en uitlaten. Familie, vrienden en buurtbewoners worden binnenkort benaderd door deze kleine ondernemers, allemaal voorzien van een officieel kaartje met uitleg.?

Als elk jaar werd het Goede Doel gekozen uit de presentaties die alle leerlingen van groep 7 voor de klas hebben gegeven. Dit jaar maakte de presentatie van Jill Slagter over Reddingshonden Werkgroep Overijssel dus de meeste indruk. Bij rampen weten deze reddingshonden slachtoffers te vinden. Ook vermiste personen, kinderen die verdwaald zijn, sporen ze op. Tijdens de aftrap lieten een getrainde reddingshond en een pup in opleiding hun kunsten zien. Hun geleiders reageerde enthousiast op de bedrijfjes van de leerlingen, waarmee ze zoveel mogelijk geld hopen in te zamelen. Op donderdag 18 juni wordt na de Goede Doelen Markt de balans opgemaakt.