Genemuider echtpaar Bakker-Brandenburgh 65 jaar getrouwd

Algemeen

GENEMUIDEN - Gerard Bakker en Antonia Francisca Brandenburgh uit Genemuiden vierden zondag hun 65-jarig huwelijksjubileum. Burgemeester Eddy Bilder bezoekt het paar dinsdag.

De twee traden 65 jaar geleden in Amsterdam in het huwelijk. Gerard Bakker werd in Genemuiden geboren in een gezin van twaalf kinderen. Hij bracht daar ook zijn jeugd door. Nadat hij gedurende een periode in voormalig Nederlands-Indië had gediend kon hij het niet meer zo goed vinden in zijn geboorteplaats en zocht werk in Amsterdam. Hij ging er als postbode aan de slag. Daar ontmoette hij Tonnie, de jongste dochter uit een Amsterdams gezin van drie kinderen.

Vijf jaar na de oorlog trouwden zij en betrokken een bovenwoning in Amsterdam. Wat meer ruimte vonden zij vervolgens in een woonark in Mijdrecht. Daar werd hun oudste dochter geboren. Het gezin verhuisde daarna naar Amstelveen. Daar groeiden hun zes kinderen, vijf dochters en een zoon, op. Later werd de familie uitgebreid met elf kleinkinderen en vier achterkleinkinderen.

Toen Gerard met vervroegd pensioen ging, gingen zij in Zwolle wonen. En daarna verhuisden zij naar de Marijkestraat in Genemuiden. Nu wonen zij met veel plezier in de Meente.

Gerard en Tonnie zijn altijd actief geweest op maatschappelijk gebied en ook binnen de kerk. Gerard heeft inmiddels wel zorg nodig en gaat ook drie keer in de week naar de dagbesteding. Tonnie is nog actief en mag graag een bezoekje afleggen of een boodschapje doen. Zij puzzelt graag.