Inzamelingsactie Voedselbank levert 150 kratten op

Algemeen

ZWARTEWATERLAND - Ruim 150 kratten/dozen vol met producten zijn zaterdag in de Zwartewaterlandse supermarkten verzameld tijdens de actiedag van Voedselbank Zwartewaterland.

Bij de C1000 en de EMTÉ in Hasselt, bij de Boni en Albert Heijn in Genemuiden en bij de Coop in Zwartsluis kon het winkelend publiek producten inleveren bij de vrijwilligers van de Voedselbank. Via een flyer werden klanten op de hoogte gebracht van datgene wat nodig was.

"Aan het eind van de dag bleek dat er royaal geschonken is", aldus Voedselbank Zwartewaterland. "Maar liefst ruim 150 kratten/dozen vol met onder andere pasta, rijst, blikgroenten en pindakaas zijn er verzameld. Daarnaast hebben de collectebussen nog het mooie bedrag van 682,59 euro opgeleverd. Een geweldig resultaat."

Verder hebben de inwoners ook nog zegels gespaard voor de gratis boodschappenpakketten van de EMTÉ en deze geschonken aan de Voedselbank Zwartewaterland. "Met een totaal van maar liefst 60 pakketten werd dit ook een groot succes. Al met al getuigt dit resultaat van grote betrokkenheid van de inwoners van Zwartewaterland met het werk van de Voedselbank en met de gezinnen die hier noodgedwongen gebruik van moeten maken. Graag willen wij een ieder die aan dit prachtige resultaat heeft bijgedragen dan ook van harte bedanken."