CU: 'Veel waardering voor initiatief en behoud De Schans'

Algemeen

ZWARTEWATERLAND - Tijdens het bezoek aan woonzorgcentrum De Schans in Zwartsluis heeft de ChristenUnie zaterdag haar waardering uitgesproken over de inzet vanuit de burgers en de andere ontwikkelingen om het woon-zorgcomplex voor Zwartsluis te behouden.

De Overijsselse ChristenUnie-verkiezingskaravaan arriveerde zaterdag in Zwartewaterland en begon in Zwartsluis met lijsttrekker Jan Westert en kandidaat nummer 8 Wolbert Meijer uit Hasselt. Later voegde ChristenUnie-gedeputeerde Bert Boerman zich bij het gezelschap. Verder waren wethouder Gerrit Knol en enkele raadsleden aanwezig. De ChristenUnie-Statenkandidaten gingen in gesprek met bewoners en werden geïnformeerd over de huidige stand van zaken rond de nieuwe Schans.

In een reactie zegt oud-wethouder Wolbert Meijer dat er in Overijssel steeds meer maatschappelijk onroerend goed wordt onbenut. "Vaak wordt de regie om tot oplossingen te komen bij provincie en gemeenten gelegd. De komende tijd zullen oplossingen vaker komen vanuit de samenleving en van marktpartijen. De Schans is daar een prachtig voorbeeld van", aldus Wolbert Meijer. "Die trend vraagt een andere manier van samenwerken tussen overheid, markt en samenleving." Een grote uitdaging waaraan Meijer graag ook zelf een bijdrage wil leveren.

Na het bezoek aan De Schans trok de karavaan naar de nieuwe biologische boerderij Weidevol aan de dijk Zwartsluis-Vollenhove. Daar kregen de politici een toelichting van Hermen en Leanne Spans over hun pas begonnen bedrijf. CU-lijsttrekker en fractievoorzitter Jan Westert sprak zijn complimenten uit voor dit bedrijf in deze natuurrijke omgeving. Vervolgens werd de overtocht naar Genemuiden gemaakt via de veerpont die in andere handen komt, waarmee de ChristenUnie erg ingenomen is.

De verkiezingsactiviteiten werden zaterdag afgesloten met een bezoek aan Sportclub Genemuiden voor de wedstrijd tegen HSV Hoek en het overhandigen van de wedstrijdbal aan aanvoerder Martijn Jansen. De ChristenUnie draagt de sport een warm hart toe. "Op 18 maart zijn de kiezers aan de bal en kunnen scoren met een stem op de ChristenUnie", aldus Jan Westert.